La il·legalització de l’ANC seria la fi…… Per als botxins

Imagen

 

 

Potser és bo il·legalitzar l’Assemblea Nacional Catalana (l’ANC), almenys potser ho seria pel seu principal objectiu: atorgar el Dret a Decidir als catalans i la seva probable conseqüència: la independència de Catalunya d’ Espanya.
Els responsables polítics i econòmics espanyols (els de veritat, potser no tant els que donen la cara en nom seu a la televisió i als diaris) és possible que estiguin pensant prohibir, il·legalitzar, empresonar, esborrar del mapa Carme Forcadell i els seus. El problema és que “els seus” són milers, centenars de milers, potser milions, o potser són només, només un poble amb un objectiu comú. En tot cas són una quantitat massa gran per a fer-los desaparèixer o engarjolar-los. I que quedi clar que des que alguns estan pensant en “anar a per ells” aquests “ells” són cada cop més i més.
Fem una hipòtesi infantil. Els mandataris autèntics d’Espanya pensen que il·legalitzar l’ANC tindria un efecte similar a les il·legalitzacions que han sofert les forces de l’esquerra abertzale: Herri Batasuna, Batasuna, Askatasuna, Aukera Guztiak, Euskal Herritarrok, Partido Comunista de las Tierras Vascas, Herritarren Zerrenda, Sozialista Abertzaleak…… Aquest efecte ha estat la desmoralització dels seus dirigents, del seu electorat, dels presos d’ETA i de la pròpia banda. Resultat? Els radicals, inclosos ETA s’han moderat (molts ho han fet a la força) i els seus seguidors han anat a votar forces “democràtiques”, segons el llenguatge convencional constitucionalista.
Però l’ANC i el conglomerat independentista català no són el mateix. No són la corretja de transmissió o el motor d’una banda terrorista com ETA. Sempre s’han cenyit a un programa de vol “democràtic” com és jugar-s’ho tot, tot en unes urnes, en una votació popular, en un referèndum. Què hi ha més democràtic que donar la veu al poble? Potser és més democràtic exhibir una Constitució de fa 35 anys, votada quan a Espanya hi havia més por als militars que no pas desig de llibertat? És més democràtic exhibir una Constitució que no es compleix en temes clau com el Dret al Treball, el Dret a una Vivenda Digna? És això més democràtic que preguntar a un poble què vol ser? Cap on vol anar? I em pregunto… Què és més legítim una Constitució que té com a vigilant un Tribunal on hi ha magistrats que van estrenar la toga durant el franquisme o tota la història d’un país com a Catalunya, una història que per desgràcia s’ha forjat sobretot amb derrotes, humiliacions i concessions gairebé sempre inadmissibles?
I torno a la possible il·legalització de l’ANC per defensar el referèndum…..I per què no s’il·legalitza Convergència Democràtica de Catalunya? I Esquerra Republicana? I Iniciativa? I la CUP? I Solidaritat? I Reagrupament? Si s’empresona Forcadell… per què no es fa el mateix amb Artur Mas? O amb l’Oriol Junqueras? Joan Herrera? Per què no es tanquen amb set Claus tots els alcaldes de l’Associació de Municipis per la Independència? I als milers de regidors que han votat mocions a favor de marxar d’Espanya? I als diputats del Parlament que aproven declaracions en aquest sentit? I als milers de catalans anònims que estampen firma a taules que es posen als carrers per demanar la independència? I com que també volen votar i votarien Si i Si el 9 de novembre…. Per què no engarjolen a tota la cadena que va fer la via catalana? I a mons germans, les meves cosines o als avis?
Resposta senzilla…no els il·legalitzaran, no els engarjolaran, no els esborraran del mapa perquè aleshores ells perdrien la batalla. Segur.                                                                  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s