2004 Madrid, València i Balears creen l’Eix de la Prosperitat. Nou anys després….

Imagen

L’any 2004 Esperanza Aguirre, Francisco Camps i Jaume Matas firmaven l’anomenat eix de la prosperitat. Les comunitats que presidien la baronesa i els barons del Partit Popular (Madrid, València i Balears) presumien amb raó de tenir gairebé el 30% de la riquesa espanyola aglutinada en un territori que apenes ocupa el 7%de la superficie del país.

Madrid maniobrava perque València fos la platja dels seus ciutadans i sobretot el port de les seves mercaderies, un interés paral.lel a  un altre objectiu: que Barcelona no ho fos de cap de les maneres.A  València ja li estava bé aquest pacte i a més tenia carta blanca de la capital per organitzar Fòrmula 1,la Copa del Món de Vela, la Intertoto de la petanca i totes aquells projectes que fessin lluir.  I per anar més enllà en aquest eix es van inventar que les Illes fossin la tercer pota d’una taula coixa….

De tot allò fa només 9 anys. I cap dels tres presidents continua en el seu lloc.

Esperanza Aguirre  diu que va deixar la presidencia de Madrid per problemas de salut, tot i que alguns diuen que les desavinences amb Mariano Rajoy i alguns casos de corrupció  i d’espionatge intern al seu executiu la van acabar de decidir.

A Francisco Camps el van fer fora els seus pel judici dels vestits. En va sortir no culpable, però crec que mai no van sortir les factures de la roba que presumptament va rebre de la trama Gürtel.

I Jaume Matas, tot i que fa pinta i cara de ser una bona persona col.lecciona acusacions,  ha anat a la presó per corrupció  i hi tornarà sempre que el govern Rajoy no li concedeixi l’indult que ha demanat el propi interessat.

Nou anys després podem concloure que Madrid, València i Balears són l’eix de la prosperitat?

En aquests any és cert que alguns  madrilenys, valencians o illencs s’han fet rics i prospers, però la seva població en general segurament és més pobre i està més pensida. Alguns han millorat comptes corrents i fons d’armari a costa de casos  com Gürtel,  Berzosa, CAM, Húgel, Fabra, Guateque, Urdangarín, Noos, Palma Arena, Picnic, Pitiusa, Pla Territorial, Porto, Torres Calatrava, Túnel de Sóller, Ibatur, Ibiza Center, Funerària, Emarsa, Cooperación, Brugal, Bárcenas, Andratx…... Potser alguns  s’han omplert les butxaques per  la incomparable  gestió  i conseqüents resultats de Canal 9  (i potser d’aquí a poc de TeleMadrid). Alguns potser s’ han hagut de comprar una caixa de seguretat més grossa per guardar bitllets provinents de comissions del gran aeroport  de Castelló, que no te ni avions ni rutes. O alguns s’han vist compensats per  la fallida de Terra Mítica i el Parc de les Arts i les Ciències. O alguns han fet quartos a costa dels nefastos resultats de projectes avortats com els Jocs Olímpics o EuroVegas…. En aquests anys també han anat a la bancarrota totes les entitats financeres d’aquestes comunitats (gestionades si o si per capitostos del PP). I si no ho han fet fallida ha estat per la intervenció de l’Estat i l’ajuda dels diners públics (Caja Madrid, Banc de València, Bancaixa, Caixa del Mediterrani, Sa Nostra..)

Nou anys després podem concloure que Madrid, València i Balears són l’eix de la prosperitat?

És cert que la corrupció  político-económica no està estesa només per aquests territoris ni en una formació política en concret. Està per Espanya, Catalunya,  Europa i el món, o al menys més estesa del què voldriem. Però avui m’ha caigut a les mans un retall de diari d’aquest eix de la prosperitat madrilenyovalencianobalear i m’han entrat ganes de fer una mica de balanç.

Prosperitat?

VERSIÓN EN CASTELLANO

En 2004 Esperanza Aguirre , Francisco Camps y Jaume Matas firmaban el llamado eje de la prosperidad . Las comunidades que presidían la baronesa y los barones del PP ( Madrid , Valencia y Baleares ) presumían con razón de tener casi el 30% de la riqueza española aglutinada en un territorio que apenas ocupa el 7% de la superficie del país .

Madrid maniobraba para que Valencia fuera la playa de sus ciudadanos y sobre todo el puerto de sus mercancías , un interés paralelo a otro objetivo: que Barcelona no lo fuera de ninguno de los maneras. A Valencia ya le iba  bien este pacto y además tenía carta blanca de la capital para organizar Fórmula 1, la Copa del Mundo de Vela , la Intertoto de la petanca y todas aquellos proyectos que pudieran lucir . Y para ir más allá en este eje se inventaron que las Islas fueran la tercera pata de una mesa coja ….

De todo esto hace sólo 9 años . Y ninguno de los tres presidentes continúa en su puesto  .

Esperanza Aguirre dice que dejó la presidencia de Madrid por problemas de salud , aunque algunos dicen que las desavenencias con Mariano Rajoy y algunos casos de corrupción y de espionaje interno en su ejecutivo la acabaron de decidir.

A Francisco Camps le echaron sus por el juicio de los trajes .Salió no culpable , pero creo que nunca salieron las facturas de la ropa que presuntamente recibió de la trama Gürtel .

Y Jaume Matas , aunque tiene pinta y cara de ser una buena persona colecciona acusaciones , ha ido a la cárcel por corrupción y volverá siempre que el gobierno Rajoy no le conceda el indulto que ha pedido el propio interesado .

Nueve años después podemos concluir que Madrid , Valencia y Baleares son el eje de la prosperidad ?

En estos año es cierto que algunos madrileños , valencianos o isleños se han hecho ricos y prósperos , pero su población en general seguramente es más pobre y está más alicaída . Algunos han mejorado cuentas corrientes y fondos de armario a costa de casos como Gürtel , Berzosa , CAM , Hugel , Fabra , Guateque , Urdangarín , Noos , Palma Arena , Picnic , Pitiusa , Plan Territorial , Oporto, Torres Calatrava , Túnel de Sóller , Ibatur, Ibiza Center , Funeraria , Emarsa, Cooperación , Brugal , Bárcenas , Andratx …… Quizás algunos se han llenado los bolsillos por  la incomparable gestión y consecuentes resultados de Canal 9 ( y quizás dentro de poco de TeleMadrid ) . Algunos quizás se han tenido que comprar una caja de seguridad más grande para guardar billetes provenientes de comisiones del gran aeropuerto de Castellón , que no tiene ni aviones ni rutas . O algunos se han visto compensados ​​por la quiebra de Terra Mítica y el Parque de las Artes y las Ciencias . O algunos han hecho cuartos a costa de los nefastos resultados de proyectos abortados como los Juegos Olímpicos o EuroVegas …. En estos años también han ido a la bancarrota todas las entidades financieras de estas comunidades ( gestionadas si o si por cabecillas del PP) . Y si no lo han quebrado ha sido por la intervención del Estado y la ayuda del dinero público ( Caja Madrid , Banco de Valencia , Bancaja , Caja del Mediterráneo, Sa Nostra ..)
Nueve años después podemos concluir que Madrid , Valencia y Baleares son el eje de la prosperidad ?

Es cierto que la corrupción político- económica no está extendida sólo por estos territorios ni en una formación política en concreto . Está por España , Cataluña , Europa y el mundo , o al menos más extendida de lo que quisiéramos . Pero hoy ha caído en mis manos un recorte de periódico de este eje de la prosperidad madrileñovalencianobalear y me han entrado ganas de hacer un poco de balance .

Prosperidad ?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s