Nadal + Consulta = Boicot als productes catalans

Imagen

 

S’acosta el Nadal i com ja és tradició entre alguns bons cristians….toca boicot als productes catalans. Aiiiii! Quines tradicions tan arraigades entre alguns homes i dones de bona voluntat!!!  Quin esperit de concòrdia!! Fins i tot, alguns grans magatzems, supermercats i botigues despleguen grans rètols dient quins són els productes NO catalans que s’han de lliurar del boicot.

Com deia aquesta és una tradició arrelada des de fa molt. Us enrecordeu d’aquell boicot contra tot el que sonés a català quan Josep Lluis Carod Rovira va anar a Perpinyà a parlar amb ETA perquè Catalunya fos zona lliure d’atemptats???? O aquell boicot que va durar un parell d’anys coincidint amb el debat de l’Estatut? Que els catalans vòlen un nou estatut com bona part de les Comunitats Autònomes? Doncs a deixar de comprar caves, aigües, aliments o qualsevol cosa que sonés a català i a catalans.

Deixeu-me explicar-vos una anècdota d’aquell boicot anticatalà i antiestatutari. A Granada, com a molts altres llocs d’Espanya, circulava un llistat amb els productes catalans que No es podien comprar. Cridava l’atenció que en aquest document inquisitorial hi havia l’aigua de Lanjarón, una de les empreses més importants de l’Alpujarra de Granada. Per què els granadins haurien de fer boicot a aquest producte? Doncs la raó era que l’etiqueta i el tap de les ampolles es fabricava a Catalunya. Aiiii que atinats els censors!!!

I ara amb la consulta pel Dret a Decidir fixada amb data i pregunta, els censors tornen. Els que fan les llistes i els que venen els productes.

I què passa amb els productors catalans? Doncs que també fan la seva campanya antiboicot dient que si, que ells són catalans……però no tan. Que no vòlen la independència, que són catalans i espanyols, que ells s’estimen molt el mercat estatal (i més els seus quartos) i preguen perquè la situació es recondueixi. Lògic i humanament comprensible.

De tot això del boicot, contraboicot i companyia em crida l’atenció sobretot una cosa……Més enllà de voler fer mal a Catalunya (a les seves empreses més que a cap altra cosa) pels seus desitjos sobiranistes el que no acabo d’entendre és que a algú que li agradi el cava de Sant Sadurní d’Anoia, les galetes de Santa Coloma de Farners o les peces de roba del Vallès ho deixi de comprar per una circumstància política. D’això se’n diu ser un autèntic papanates. I si a més, compra com alternativa caves d’Almendralejo o sidra asturiana,d’això se’n diu….ser un  papanates dues vegades. Esperit Nadalenc.

VERSIÓ EN CASTELLÀ

Se acerca la Navidad y como ya es tradición entre algunos buenos cristianos …. toca boicot a los productos catalanes . Ayyy ! ¿Qué tradiciones tan arraigadas entre algunos hombres y mujeres de buena voluntad ! Qué espíritu de concordia ! Incluso , algunos grandes almacenes , supermercados y tiendas despliegan grandes letreros diciendo cuáles son los productos NO catalanes que se librarán del boicot .
Como decía esta es una tradición arraigada desde hace mucho. Os acordáis de aquel boicot contra todo lo que sonara a catalán cuando Josep Lluis Carod Rovira fue a Perpignan a hablar con ETA para que Catalunya fuera zona libre de atentados ? ? ? ? O ese boicot que duró un par de años coincidiendo con el debate del Estatuto ? Que los catalanes quieren un nuevo estatuto como buena parte de las Comunidades Autónomas ? Pues a dejar de comprar cavas , aguas , chocolate en polvo, alimentos o cualquier cosa que sonara a catalán y catalanes .
Dejadme contaros una anécdota de aquel boicot anticatalán y antiestatutario . En Granada, como en muchos otros lugares de España , circulaba un listado con los productos catalanes que no se podían comprar. Llamaba la atención que en este documento inquisitorial había agua de Lanjarón , una de las empresas más importantes de la Alpujarra granadina . ¿Por qué los granadinos deberían hacer boicot a este producto ? Pues la razón era que la etiqueta y el tapón de las botellas se fabricaba en Catalunya . Ayyy que atinados los censores !
Y ahora con la consulta por el Derecho a Decidir fijada con fecha y pregunta , los censores vuelven . Los que hacen las listas y los que venden los productos .
Y qué pasa con los productores catalanes ? Pues que también hacen su campaña antiboicot diciendo que sí, que ellos son catalanes …… pero no tanto . Que no quieren la independencia, que son catalanes y españoles , que ellos quieren mucho el mercado nacional ( y más sus cuartos ) y rezan para que la situación se reconduzca . Lógico y humanamente comprensible .
De todo esto del boicot , contraboicot y compañía me llama la atención sobre todo algo …… Más allá de querer hacer daño a Cataluña ( a sus empresas más que a ninguna otra cosa) por sus deseos soberanistas lo que no acabo de entender es que a alguien que le guste el cava de Sant Sadurní , las galletas de Santa Coloma de Farners o las prendas del Vallés las deje de comprar por una circunstancia política . Esto se llama ser un auténtico papanatas . Y si además , compra como alternativa cavas de Almendralejo o sidra asturiana , esto se llama …. ser un papanatas al cuadrado. Espíritu Navideño.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s