El virus programat i propagat

F100012072-primer_plano_de_la_palanca_de_velocidad_de_un_avion

en català

Mitjanit en un dia qualsevol del mes de maig, cel de Madrid

Ja està sobre la vertical de la ciutat i és en aquest moment quan l’alarma que porta instal·lada a la seva avioneta, xiula. En aquest moment ell, com fa sempre en les últimes setmanes, agafa i estira la maneta amb la mà dreta i deixa anar el líquid. El Silva és un del centenar de pilots d’avioneta que cada dia, entre les 11 de la nit i les 6 de la matinada escampa per diverses poblacions la combinació d’ozó i altres components que desinfecta les zones que els toca sobrevolar. El Silva s’ha dedicat sempre a treballar d’allò que volia ser de petit… Aviador, volar.

Primer es va dedicar a fumigar camps i actualment porta turistes asiàtics i russos que volen veure des de l’aire les ciutats que visiten, una activitat que li reporta més ingressos. Alguns estius també l’havien contractat per apagar focs. Sempre s’ha sentit útil… Resol problemes i alhora fa el què més li agradava. I ara, desinfecta poblacions d’aquell virus… El van cridar i no va dubtar en acceptar la proposta. Segueix fent el bé, combinat amb la seva passió.

Quan tiba de la maneta, sap que aquelles substàncies que surten del seu avió serveixen per una bona causa, protegir les persones del Covid 19, una bona causa com apagar focs, lliurar els camps de plagues o fer passar una bona estona a turistes que han creuat mig món per gaudir.

 

Mitjanit d’un dia qualsevol del mes de gener, un despatx sota terra en un lloc indeterminat del món

Al voltant de la taula un grup de persones d’aquelles que manen de veritat. No són polítics, ni científics, ni cares conegudes en la seva especialitat. Són éssers anònims, desconeguts, els que realment decideixen que ha de passar. L’economia mundial suma uns anys de certa prosperitat. Les guerres tal com les coneixem no caben ja en aquesta societat, els ciutadans no acceptarien una invasió de països per raons poc clares: les guerres d’Iraq o Afganistan no serien ja tolerades. A més, les persones que manen i decideixen en aquest món són conscients que la Terra està al límit en l’àmbit mediambiental.

Fa temps que aquells poderosos rumien que poden fer per resoldre aquests tres problemes: no els convé una economia calmada, ni un món sense grans conflictes, ni un planeta al límit. En aquella taula de persones s’han exposat en les últimes setmanes hipòtesis, estudis i línies de treball per intentar posar solució a les seves preocupacions i avui han decidit el camí a seguir.

Un home de cabells blancs al qual tots respecten per ser dels més antics i experimentats del grup ha estat l’encarregat de resumir què farien. No li fa falta posar-se dret per imposar-se i per deixar ben clara la decisió presa. Ningú la discutirà.

-Senyors, després d’estudiar totes les possibilitats, s’ha decidit deixar lliure un virus que acabi amb la major part de la població més envellida i aquella que pateix patologies greus, sobretot respiratòries i immunològiques. En els primers mesos, això generarà una por que farà col·lapsar l’economia… Tancaran comerços, empreses i tots els sectors productius. Els governs intentaran fer-se càrrec de les pèrdues d’aquesta fase, però evidentment, no podran. No hi haurà prou diners per fer-ho.

-En una segona fase, quan la societat se n’adoni que no té diners per tirar endavant i que els seus governs no poden ajudar-los… Estendrem el virus ja mutat. Un nou virus que afectarà altres sectors de la població, els joves i els treballadors essencials, que abans hauran rebut el permís de les seves autoritats per sortir de casa, coincidint amb una certa relaxació del confinament de la primera fase.

-I com ho farem? –va dir un home amb trets asiàtics-.

-Si em permet continuar… va rebatre l’home canós. -Aquesta segona fase servirà per escampar un virus més mortífer que a part d’encomanar els més joves, també afectarà població que hagi passat la malaltia i que es creu immunitzada. Això suposarà la mort d’una tercera part de la població mundial, com a minim. D’aquesta manera, l’economia tornarà a posar el seu comptador a zero. Els països ja no hauran d’estar pendents del seu deute, ni de retornar diners a bancs ni estaments financers. No hi haurà atur, al contrari, tindrem feina per a tothom. I rejovenirem la població, ja no hi haurà lloc pels dèbils i així també esalviarem en pensions i prestacions de salut.

-En l’àmbit geopolític, s’establirà un nou ordre, liderat per aquells que primer aconsegueixin la vacuna que curi la pandèmia. Si són els xinesos o els americans o els alemanys…no ens ha d’importar. Aconseguirem pactar amb ells a canvi de parabéns.

-I el més important, va continuar l’home al qual tots respectaven, -el nostre planeta es regenerarà de cop. Tornaran les pluges, la natura i la fauna agrairan que l’humanitat s’hagi amagat. Es començarà a veure mentre durin els successius confinaments i serà una realitat quan la població es redueixi. Haurem fet un reset al nostre entorn i això vol dir que les matèries primeres tornaran a un punt de regeneració ideal.

Un altre home de l’extrem de la taula es va aixecar amb allò que es coneix com cara de circumstàncies. I sense dir ni mitja paraula va començar a aplaudir, un gest que van imitar totes les persones reunides.

Acabada la trobada i quan les persones es dispersaven, una d’elles es va acostar a l’home de cabells blancs i li preguntà…-i com estendrem el virus? L’interpel·lat, mentre s’arreglava el serrell li contestà…-hi ha moltes maneres: dipositant-lo a les conduccions d’aigua, injectant-lo com si fos una vacuna o…. Llençant-lo des de l’aire…Ja ho decidirem.

 

El Silva estava orgullós d’haver fet el bé tota la vida. L’alarma de la seva avioneta  tornà a sonar i ell, satisfet per combinar el que sempre havia volgut ser amb ser útil a la societat, va estirar més fort que mai la maneta que tenia col·locada a la dreta del seu seient.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s