ambindependència

vés a saber

ambindependència

El relator i el merder que s’ha organitzat

casado-sanchez-k5K-U604934238419qB-624x385@RC

en català

Traïdor és un dels qualificatius que li dedica el president del PP Pablo Casado al president del govern Pedro Sánchez. Casado com bon castellà vell usa la paraula “felón” a la manera dels antics cavallers que es desafiaven a primera hora del matí amb espases i padrins. Traïdor per negociar amb els independentistes? O per usar en aquesta negociació la figura del “relator”, una paraula que sona tan antiga com la de “felón“?
Què en pensa Casado de les negociacions que hi va haver fa anys entre el govern del seu estimat Aznar i ETA, a la qual Aznar va qualificar de Moviment d’Alliberament Basc? Era traïció a Espanya?
Què en pensa Casado de les fotografies del Majestic del mateix Aznar amb Pujol que en català íntim pactaven pressupostos i inversions a canvi d’anys de poder? Era traïció?
Què en pensa Casado dels seus companys de partit Rato, Matas, Granados, Camps, Fabra i tants altres condemnats per robar? Això també és traïció a Espanya?
No em pregunto què en pensa Casado de pactar amb VOX a Andalusia perquè tots tenim clar que això li produeix les sensacions que li produeix.
Albert Rivera no ha arribat a dir-la tan gruixuda contra Sánchez, no li diu traïdor però sí que parla d’humiliació a Espanya en tant en quant negocia amb Torra, Aragonès o Artadi. Rivera sí que les diu gruixudes i molt contra els independentistes, però contra el PSOE de Sánchez no perquè ves a saber si al final algun dia pacten junts governs.
I finalment el triangle contra Sánchez i la seva taula amb independentistes i relator es tanca amb socialistes o suposats socialistes: Guerra, García Page, Lambán.Quins homes d’Estat. Molts d’ells prefereixen el conflicte amb Catalunya que perdre vots a les seves regions i oh, sorpresa!! Tots ells van forçar la marxa de Sánchez com a secretari general del PSOE aquell llunyà 1 d’octubre (sí) de 2016 i es van alinear amb Susana Díaz a les primàries. És traïció això al seu líder?
Sota el meu punt de vista aquest triumvirat anti Sánchez té poques raons per atacar-lo si tenim en compte el seu currículum. I per sobre de tot, com poden posar-se així d’histèrics per obrir “negociacions” entre dues parts enfrontades? Creuen que el problema amb la meitat dels catalans amb dret a vot se soluciona amb un 155 permanent i duríssim? S’arregla fotent a la presó a desenes, centenars o potser milions d’independentistes?
Crec que si aquest posicionament intransigent s’imposa, Catalunya acabarà sent independent. Potser d’aquí a molts anys tindrà Estat propi, però una part important de les actuals generacions de catalans no es voldran sentir paisans d’aquests espanyols que no toleren ni parlar, ni dialogar. I això ja és una manera de ser un altre país.

 

en castellà

Traidor es uno de los calificativos que le dedica el presidente del PP Pablo Casado al presidente del gobierno Pedro Sánchez. Casado como buen castellano viejo usa la palabra “felón” a la manera de los antiguos caballeros que se desafiaban a primera hora de la mañana con espadas y padrinos. Traidor para negociar con los independentistas? O para usar en esta negociación la figura del “relator”, una palabra que suena tan antigua como la de “felón”?
Qué piensa Casado de las negociaciones que hubo hace años entre el gobierno de su estimado Aznar y ETA, a la cual Aznar calificó de Movimiento de Liberación Vasco? Era traición en España?
Qué piensa Casado de las fotografías del Majestic del mismo Aznar con Pujol que en catalán íntimo pactaban presupuestos e inversiones a cambio de años de poder? Era traición?
Qué piensa Casado de sus compañeros de partido Rato, Matas, Granados, Camps, Fabra y tantos otros condenados por robar? Esto también es traición en España?
No me pregunto qué piensa Casado de pactar con VOX en Andalucía porque todos tenemos claro que esto le produce las sensaciones que le produce.
Albert Rivera no ha llegado a decirla tan gruesa contra Sánchez, no le llama traidor pero sí que habla de humillación a España en tanto en cuánto negocia con Torra, Aragonés o Artadi. Rivera sí que las dice gruesas y mucho contra los independentistas, pero contra el PSOE de Sánchez no porque vete a saber si al final algún día pactan juntos gobiernos.
Y finalmente el triángulo contra Sánchez y su mesa con independentistas y relator se cierra con socialistas o supuestos socialistas: Guerra, García Page, Lambán….Qué hombres de Estado. Muchos de ellos prefieren el conflicto con Cataluña que perder votos a sus regiones y oh, sorpresa!! Todos ellos forzaron la marcha de Sánchez como secretario general del PSOE aquel lejano 1 de octubre (sí) de 2016 y se alinearon con Susana Díaz a las primarias. Es traición esto a su líder?
Bajo mi punto de vista este triunvirato anti Sánchez tiene pocas razones para atacarlo si tenemos en cuenta su currículum. Y por encima de todo, como pueden ponerse así de histéricos para abrir “negociaciones” entre dos partes enfrentadas? Creen que el problema con la mitad de los catalanes con derecho a voto se soluciona con un 155 permanente y durísimo? Se arregla encarcelando  a decenas, centenares o quizás miles de independentistas?
Creo que si este posicionamiento intransigente se impone, Cataluña acabará siendo independiente. Quizás de aquí a muchos años tendrá Estado propio, pero una parte importante de las actuales generaciones de catalanes no se querrán sentir paisanos de estos españoles que no toleran ni hablar, ni dialogar. Y esto ya es una manera de ser otro país.
Neteja
Ressalta les paraules desconegudes
Utilitza les formes valencianes
Tradueix mentre s’escriu
Copia el text
Permet l’ús del text de manera anònima per millorar el servei de traducció
Premeu Ctrl + Intro per a traduir des del teclat

El Traductor de Softcatalà és un traductor automàtic entre el català i les següents llengües: castellà, anglès, portuguès, francès, occità (aranès) i aragonès, basat en el projecte de programari lliure Apertium.

Des de Softcatalà mantenim i millorem els diversos parells de llengües afegint paraules i regles noves. Si voleu col·laborar en el desenvolupament del Traductor, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.

Baixeu l’aplicació per al vostre telèfon

El traductor de Softcatalà funciona gràcies a

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: