ambindependència

vés a saber

ambindependència

Pacte a tres, de moment a Andalusia

índex

en català

Fa uns articles en aquest mateix blog que vaig escriure que la serp podria entrar al niu, en relació a les eleccions andaluses. I finalment sí, hi ha entrat. VOX i els seus dotze diputats al Parlament andalús permetran que el president de la Junta sigui el candidat del PP Juanma Moreno Bonilla i que el seu vicepresident sigui el candidat de Ciudadanos Juan Marín. I tota la resta són romanços.
No val a dir que el partit d’Albert Rivera juri o prometi que ells no tenen res a veure, ni a negociar amb VOX. De la mateixa manera que Rivera té raó quan diu que Pedro Sánchez és president gràcies a Podem, els independentistes i Bildu, tampoc hi ha dubte que PP i Ciudadanos governaran Andalusia perquè així ho permet el vot dels dotze diputats de la ultradreta de VOX. Punt final.
Tothom està d’acord que democràticament era convenient fer fora de la Junta al PSOE, després de gairebé 40 anys governant. Un règim que ha fet moltes coses bones en educació (tots els escolars andalusos tenen millors escoles i més professors que els seus homòlegs espanyols-a secundària se’ls regala una tauleta a tots i cadascun d’ells) o en sanitat (els hospitals públics són de primera línia i de manera gratuïta es tracten moltes més malalties que la mitjana espanyola). Però el règim socialista andalús està també acusat i amb raó de corrupció (dos expresidents processats), de clientelisme amb xiringuitos ad hoc i amb xifres de pobresa i atur inadmissibles.
Segurament que vingui un govern nou és bo i així ho han decidit els vots dels andalusos. Però el què també tinc clar és que el canvi de govern no ha de passar per tenir com a socis als homes de VOX (m’estalvio les dones de VOX per la seva aparent incompareixença).
Ningú hauria de voler accedir a un govern a canvi del vot d’una gent que dubta, nega o relativitza que moltes dones són maltractades o assassinades per homes, que defensen fer fora del país a persones perquè no tenen els papers en regla, que exigeixen que es torni a l’Espanya en blanc i negre on Madrid tornaria a manar sobre la sanitat i l’educació de totes les regions, que prefereixen ajudes pels toros i la caça abans que ajudes per garantir la igualtat o mesures socials.
I anant més enllà… El futur govern PP-Ciudadanos a Andalusia (més enllà que ara s’hagin fet fotos més o menys compromeses) només es mantindrà en el temps i gestionarà i executarà polítiques si tenen el suport d’aquesta gent de VOX i VOX només els cedirà els seus vots si se’ls fa cas. Ho tenim clar?
De fet, a VOX no li tremolarà la mà si ha de fer patir i caure al nou govern andalús perquè ells el que volen és ser decisius a Espanya a la seva Espanya de blanc i negre del NODO, no té gens d’interès ni en Andalusia, ni en cap altre lloc que no sigui el gran niu: Madrid i La Moncloa.
I quina responsabilitat tindran el PP i Ciutadans si això passés? Deixo que us ho contesteu vosaltres mateixos.
Només us vull dir que als grans països d’Europa: França, Alemanya, Suècia, Regne Unit, Bèlgica o Holanda els partits seriosos han teixit un cordó sanitari per evitar que la ultradreta governi o tingui pes polític, més enllà que els voti molta gent. Sí, els grans països d’Europa. La qüestió és si Espanya vol alinear-se amb aquests països o amb Hongria, Polònia i l’actual Itàlia.

Ai, mare!!!

 

en castellà

Hace unos artículos en este mismo blog que escribí que la serpiente podría entrar en el nido, en relación a las elecciones andaluzas. Y finalmente sí, ha entrado. VOX y sus doce diputados en el Parlamento andaluz permitirán que el presidente de la Junta sea el candidato del PP Juanma Moreno Bonilla y que su vicepresidente sea el candidato de Ciudadanos Juan Marín. Y el resto son cuentos.
Por mucho que el partido de Albert Rivera jure o prometa que ellos no tienen nada que ver, ni a negociar con VOX. Del mismo modo que Rivera tiene razón cuando dice que Pedro Sánchez es presidente gracias a Podemos, los independentistas y Bildu, tampoco hay duda que PP y Ciudadanos gobernarán Andalucía porque así lo permite el voto de los doce diputados de la ultraderecha de VOX. Punto final.
Todo el mundo está de acuerdo que democráticamente era conveniente echar de la Junta al PSOE, después de casi 40 años gobernando. Un régimen que ha hecho muchas cosas buenas en educación (todos los escolares andaluces tienen mejores escuelas y más profesores que sus homólogos españoles -en secundaria se les regala una tableta a todos y cada uno de ellos) o en sanidad (los hospitales públicos son de primera línea y de manera gratuita se tratan muchas más dolencias que en la media española). Pero el régimen socialista andaluz está también acusado y con razón de corrupción (dos expresidentes procesados), de clientelismo con chiringuitos ad hoc y con cifras de pobreza y paro inadmisibles.
Seguramente que venga un gobierno nuevo es bueno y así lo han decidido los votos de los andaluces. Pero lo que también tengo claro es que el cambio de gobierno no tiene que pasar para tener como socios a los hombres de VOX (me ahorro las mujeres de VOX por su aparente incomparecencia).
Nadie tendría que acceder a un gobierno a cambio del voto de una gente que duda, niega o relativiza que muchas mujeres son maltratadas o asesinadas por hombres, que defienden echar del país a personas porque no tienen los papeles en regla, que exigen que se vuelva a la España en blanco y negro donde Madrid volvería a mandar sobre la sanidad y la educación de todas las regiones, que prefieren ayudas por los toros y la caza antes de que ayudas para garantizar la igualdad o medidas sociales.
Y yendo más allá… El futuro gobierno PP-Ciudadanos en Andalucía (más allá que ahora se hayan hecho fotos más o menos comprometidas) solo se mantendrá en el tiempo y gestionará y ejecutará políticas si tienen el apoyo de esta gente de VOX y VOX solo los cederá sus votos si se los hace caso. Lo tenemos claro?
De hecho, a VOX no le temblará la mano si tiene que hacer sufrir y caer en el nuevo gobierno andaluz porque ellos lo que  desean es ser decisivos en España en su España de blanco y negro del NODO, no tiene ningún interés ni en Andalucía, ni en ningún otro lugar que no sea el gran nido: Madrid y La Moncloa.
Y qué responsabilidad tendrán el PP y Ciutadans si esto pasara? Dejo que os lo contestáis vosotros mismos.
Solo os quiero decir que en los grandes países de Europa: Francia, Alemania, Suecia, Reino Unido, Bélgica u Holanda los partidos serios han tejido un cordón sanitario para evitar que la ultraderecha gobierne o tenga peso político, más allá que los vote mucha gente. Sí, los grandes países de Europa. La cuestión es si España quiere alinearse con estos países o con Hungría, Polonia y el actual Italia.
Ay, madre!!!
Neteja
Ressalta les paraules desconegudes
Utilitza les formes valencianes
Tradueix mentre s’escriu
Copia el text
Permet l’ús del text de manera anònima per millorar el servei de traducció
Premeu Ctrl + Intro per a traduir des del teclat

El Traductor de Softcatalà és un traductor automàtic entre el català i les següents llengües: castellà, anglès, portuguès, francès, occità (aranès) i aragonès, basat en el projecte de programari lliure Apertium.

Des de Softcatalà mantenim i millorem els diversos parells de llengües afegint paraules i regles noves. Si voleu col·laborar en el desenvolupament del Traductor, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.

Baixeu l’aplicació per al vostre telèfon

El traductor de Softcatalà funciona gràcies a

Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i les vostres preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant, entendrem que accepteu la nostra política de privacitat.
Accepta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: