Alguna pregunta més? Intel·ligent, si us plau

569e8efc52352

 

En català

Són periodistes? De veritat que ho són? Jo a la facultat de Ciències de la Informació vaig aprendre poques coses, però sí que em van ensenyar que un periodista en una roda de premsa mai no havia de tutejar al personatge, o que mai no ha de fer preguntes més llargues que la possible resposta o que era una inutilitat preguntar i repreguntar el mateix un cop i un altre.
I és a aquí on em sorgeixen els dubtes. Els periodistes que estan al Congrés dels diputats i que tutegen als senyors i senyores diputades com si fossin amics i estiguessin en una taverna… Realment mereixen el nom de periodistes?
Els periodistes del Congrés que han fet ja trenta vegades la mateixa pregunta… Han de continuar repreguntant el mateix durant minuts i minuts? Es pensen que a ells i a elles se’ls respondrà el que no s’ha respost a d’altres? Es creuen millors? O com que comparteixen taverna i vés a saber si res més amb senyors diputats i senyores diputades seran recompensats amb la resposta màgica?
Com poden preguntar alguns col·legues sobre percepcions, creences o actes de fe que puguin tenir els polítics?
Estic en una d’aquestes eternes rodes de premsa de Podem on alguns titulats en periodisme i becaris d’explicar les coses clares no paren de cosir Íñigo Errejón amb preguntes llargues, absurdes, inconcretes. Es trepitgen els uns als altres per ser els primers a fer preguntes llargues, absurdes i inconcretes. Competeixen a l’hora de ser uns incompetents tant en el fons com en la forma.
Com se li pot preguntar a Errejón sobre quina percepció té sobre què pot fer Pedro Sánchez en el futur si passa una cosa i la contraria, si ni tan sols Pedro Sánchez sap que soparà aquest vespre?
De vegades, renego de la meva professió i dels meus companys. Sort que m’estimo l’ofici que faig i on sempre he tingut clar on està la sala de premsa i on està la taverna. Potser és que vaig aprendre poc a la facultat i molt d’autèntics periodistes.

 

 

En castellà

Son periodistas? De verdad que lo son? Yo en la facultad de Ciencias de la Información aprendí pocas cosas, pero sí que me enseñaron que un periodista en una rueda de prensa nunca tiene que tutear al personaje, o que nunca debe hacer preguntas más largas que la posible respuesta o que era una inutilidad preguntar y repreguntar lo mismo una y otra vez.


Y es aquí donde me surgen las dudas. Los periodistas que están en el Congreso de los diputados y que tutean a los señores y señoras diputadas como si fueran amigos y estuvieran en una taberna … Realmente merecen el nombre de periodistas?


Los periodistas del Congreso que han hecho ya treinta veces la misma pregunta … Deben continuar repreguntando lo  mismo durante minutos y minutos? Se piensan que a ellos y a ellas se les responderá lo que no se ha respondido a otros? Se creen mejores? O como comparten taberna y a saber si algo más con los señores diputados y  las señoras diputadas serán recompensados ​​con la respuesta mágica?


Como pueden preguntar algunos colegas sobre percepciones, creencias o actos de fe que puedan tener los políticos?


Estoy en una de esas eternas ruedas de prensa de Podemos donde algunos titulados en periodismo y becarios de explicar las cosas claras no paran de coser a  Íñigo Errejón con preguntas largas, absurdas, inconcretas. Se pisan los unos a otros para ser los primeros en hacer preguntas largas, absurdas e inconcretas. Compiten en su incompetencia en fondo y forma.


¿Cómo se le puede preguntar a Errejón sobre qué percepción tiene sobre qué puede hacer Pedro Sánchez en el futuro si sucede algo y lo contrario, si ni siquiera Pedro Sánchez sabe que cenará esta noche?


A veces, reniego de mi profesión y de mis compañeros. Suerte que amo el oficio que hago y que siempre he tenido claro dónde está la sala de prensa y donde está la taberna. Quizá es que aprendí poco en la facultad y mucho de auténticos periodistas.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s