El genoll de Pedro Sánchez aguantarà?

pokleknuti1.jpg

En català

El genoll és l’articulació que connecta el fèmur i la tíbia. De vegades no li fem cas i no tenim en compte tot el que ens ajuda al llarg de la nostra vida. De nadons, gategem sobre ells. De petits els sotmetem a tota mena de jocs. De joves els fem córrer, saltar i patir com mai. De més grans, els obliguem a aguantar molt més pes, tant com el que posem a la panxa, al cul i a la resta del cos. I és clar, quan arribem a vells, els nostres genolls estan baldats, amb artrosi, osteoporosi i dolors en general.
I els genolls també han servit històricament per retre homenatge, fent allò que es deia genuflexió  al rei, als senyors feudals o fins i tot a l’enemic que t’ha guanyat a la batalla. Aquest acte continua fent-se, tot i que ara queda lleig que algú es posi de genolls davant d’algú altre… S’ha substituït per fer la pilota o fer-li la rosca.

També t’agenolles per demanar en matrimoni a la teva parella, per parlar cara a cara amb un nen o una nena o per altres activitats… lúdiques i festives.
Doncs bé, ara sembla que el futur govern d’Espanya depengui d’una genuflexió de les d’abans. Que Pedro Sánchez posi el genoll a terra i es rendeixi davant les exigències de Pablo Iglesias i de Podem per tal de ser president. Faig un petit parèntesi: potser és millor que la genuflexió sigui per demanar ajut a qui te’l pot donar i no per fer-li alguna activitat lúdica-festiva.
Repassem les coses. Fa quinze dies, Iglesias li diu al rei que vol un govern amb Sánchez de president i ell de vicepresident. Els socialistes, sobretot aquells anomenats barons del sud s’emprenyen perquè el de Podem els volen fer la feina. Ara, no només no rectifiquen sinó que detallen allò que tant ha cabrejat al PSOE.
Que els socialistes volen fer el seu govern… Podem diu que Iglesias ha de ser un vicepresident tot poderós amb competències per controlar la comunicació, la pasta i fins i tot els espies (què dirà la dreta que relaciona Podem amb Veneçuela i Cuba?)
Que els socialistes volen controlar la despesa i potser apujar impostos… Podem anuncia un pla social de 98 mil milions d’euros per ajudar els desafavorits i crear ocupació, abaixar l’IVA i només apujar impostos als més rics.
Que els socialistes volen resoldre el problema de Catalunya amb quatre pedaços… Podem anunciar una reforma constitucional vertiginosa que permeti un referèndum pels catalans, propiciar un DNI català, reconèixer les seleccions esportives i fins i tot les matrícules del CAT.
En algun despatx de presidenta autonòmica a Sevilla deuen estar a punt de fer servir el desfibril·lador. Però també en algun altre despatx d’un expresident sevillà i del seu antic amic, l’exvicepresident guerrer. I de fet, a molts altres llocs.
És cert que en política tot pot passar, fins i tot el més inesperat, com n’hem tingut prova fa poc a Catalunya on en una assemblea es pot empatar a 1515 vots, un president pot fer un pas al costat després de la firma d’uns documents que ningú sap si són paper mullat i un alcalde pot acabar sent president de la Generalitat.
Però dit això, sembla molt difícil que Pedro Sánchez aconsegueixi suficients suports per ser president en poc menys de dues setmanes. Tot i això, mai no desconfieu del poder que pot tenir una bona genuflexió, sigui per retre homenatge o per culminar alguna activitat lúdica festiva a major glòria d’un rei que en aquest cas porta cua de cavall i no du corbata. Això sí, aquell genoll arribarà a vell molt fotut, sigui per la genuflexió en la variant que calgui o per les puntades que li donin els seus.

 

En castellà

La rodilla es la articulación que conecta el fémur y la tibia. A veces no le hacemos caso y no tenemos en cuenta de todo lo que nos ayuda a lo largo de nuestra vida. De bebés, gateamos sobre ellos. De pequeños los sometemos a todo tipo de juegos. De jóvenes los hacemos correr, saltar y sufrir como nunca. De mayores, les obligamos a aguantar mucho más peso, tanto como el que ponemos en la barriga, el culo y al resto del cuerpo. Y claro, cuando llegamos a viejos, nuestras rodillas están lisiadas, con artrosis, osteoporosis y dolores en general.


Y las rodillas también han servido históricamente para rendir homenaje, haciendo lo que se decía genuflexión  al rey, a los señores feudales o incluso al enemigo que te ha ganado la batalla. Este acto sigue haciéndose, aunque ahora queda feo que alguien se ponga de rodillas ante alguien … Se ha sustituido por hacer la pelota o hacerle la rosca.


También te arrodillas para pedir en matrimonio a tu pareja, para hablar cara a cara con un niño o una niña o por otras actividades … lúdicas y festivas.


Pues bien, ahora parece que el futuro gobierno de España dependa de una genuflexión de las de antes. Que Pedro Sánchez hinque la rodilla en el suelo y se rinda ante las exigencias de Pablo Iglesias y de Podemos para ser presidente. Hago un pequeño paréntesis: quizás es mejor que la genuflexión sea para pedir ayuda a quien te la pueda dar y no para hacerle alguna actividad lúdica-festiva.


Repasemos las cosas. Hace quince días, Iglesias le dice al rey que quiere un gobierno con Sánchez de presidente y él de vicepresidente. Los socialistas, sobre todo aquellos llamados barones del sur, se cabrean porque  Podemos les quieren hacer el trabajo. Ahora, no sólo no rectifican sino que detallan lo que tanto ha cabreado al PSOE.
Que los socialistas quieren hacer su gobierno … Podemos dice que Iglesias debe ser un vicepresidente todo poderoso con competencias para controlar la comunicación, la pasta e incluso los espías (qué dirá la derecha que relacionan a Podemos con Venezuela y Cuba? )
Que los socialistas quieren controlar el gasto y quizás subir impuestos … Podemos anuncia un plan social de 98 mil millones de euros para ayudar a los desfavorecidos y crear empleo, bajar el IVA y sólo subir impuestos a los más ricos.
Que los socialistas quieren resolver el problema de Cataluña con cuatro parches … Podemos anunciar una reforma constitucional vertiginosa que permita un referéndum para los catalanes, propiciar un DNI catalán, reconocer a las selecciones deportivas e incluso las matrículas del CAT.


En algún despacho de presidenta autonómica en Sevilla deben de estar a punto de usar el desfibrilador. Pero también en algún otro despacho de un ex presidente sevillano y de su antiguo amigo, el ex vicepresidente guerrero. Y de hecho, en muchos otros lugares.


Es cierto que en política todo puede pasar, incluso lo más inesperado, como hemos tenido prueba recientemente en Cataluña donde en una asamblea se puede empatar 1515 votos, un presidente puede hacer un paso al lado tras la firma de unos documentos que nadie sabe si son papel mojado y un alcalde puede acabar siendo presidente de la Generalitat.


Pero dicho esto, parece muy difícil que Pedro Sánchez consiga suficientes apoyos para ser presidente en poco menos de dos semanas. Sin embargo, nunca desconfíen del poder que puede tener una buena genuflexión, sea para rendir homenaje o para culminar alguna actividad lúdica festiva a mayor gloria de un rey que en este caso lleva coleta, pero no corbata. Eso sí, esa rodilla llegará a vieja muy jodida, sea por la genuflexión en sus diferentes variantes o por las patadas que le den los suyos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s