Sorpresa??

gov

En català?

La capacitat de sorpresa té límits? Em temo que no. Tothom ha pronunciat alguna vegada les frases Mai no ho hagués dit, “No m’ho puc creure” o “Pensava que ho havia vist tot”. Però tothom ha comprovat que la realitat supera molts cops qualsevol somni o pronòstic.
Aquest matí llegint el diari he vist que Manuela Carmena, la jutgessa que té molts números per ser alcaldessa de Madrid, ja te repartits alguns càrrecs dins la coalició d’esquerres que lidera. I en aquest repartiment la Policia de Madrid seria dirigida per Javier Barbero, un psicòleg de l’Hospital de La Paz. Barbero, de 53 anys, és un dels caps de l’anomenada Marea Blanca, la rebel·lió de metges i sanitaris contra la privatització de la sanitat pública que defensava el Partit Popular madrileny. La Marea Blanca es manifestava periòdicament contra les autoritats privatitzadores i eren vigilats d’aprop pels policies que ara dirigirà un dels vigilats. Sorprenent?
Carlos Sánchez és un economista d’esquerres que es considera un indignat, que defensa una Banca Pública i que hi ha d’haver una redistribució de la riquesa amb vencedors i vençuts. Sánchez serà l’encarregat de l’àrea d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament. Sorprenent?
Marta Higueras serà la mà dreta de Carmena. Treballadora del Tribunal de Comptes i antiga col·laboradora de Patxi López quan era Lehendakari. Sorprenent?
Rita Maestre serà la portaveu davant la premsa. Al seu Twitter es defineix com partisana i va ser detinguda el 2011 per envair la capella de la Universitat Complutense amb el crit de “la universitat no està per agenollar-se, sinó per estar a peu dret”. Sorprenent?
Nacho Murgui coordinarà els districtes. Conegut pel seu activisme anti desnonaments o contra les pujades de tarifes del Metro. Sorprenent?
La catalana Inés Sabanés, procedent d’Esquerra Unida i ara a la formació ecologista Equo, dirigirà Medi Ambient. Sorprenent?
Fins aquí alguns dels què han de ser els regidors de Madrid, només deixeu-me apuntar que la seva cap, Manuela Carmena, és jutgessa jubilada i coneguda per ser una de les responsables dels canvis legals perquè un pres amb fase terminal pugui anar a morir a casa, si en té. Però molts la veuen com una defensora de delinqüents i etarres.
Per què us explico tot això? Doncs perquè em continuo sorprenent. Perquè per mitjà de les urnes s’ha aconseguit que puguin manar el sistema aquells que eren vigilats, detinguts i rebutjats pel sistema fins fa poc: allò que es deien peluts, perroflautes o marginats.
També us ho dic perquè aquells que manaven fins ara han fet mans i mànigues per evitar que aquesta gent arribés al poder, oferint pactes tant absurds com impossibles.
I finalment us ho dic perquè em temo que per evitar que manin aquells que no volen l’anomenada casta faci coses que ens sorprenguin. Esperanza Aguirre està molt tranquil·la i somriu. I un Tamayazo tindria un precedent no massa llunyà. Espero equivocar-me. La solució, el dissabte, 13. Sorpresa??

En castellà

La capacidad de sorpresa tiene límites? Me temo que no. Todo el mundo ha pronunciado alguna vez las frases “Nunca lo hubiera dicho”, “No me lo puedo creer” o “Pensaba que lo había visto todo”. Pero todo el mundo ha comprobado que la realidad supera muchas veces cualquier sueño o pronóstico.

Esta mañana leyendo el periódico he visto que Manuela Carmena, la juez que tiene muchos números para ser alcaldesa de Madrid, ya tiene repartidos algunos cargos dentro de la coalición de izquierdas que lidera. Y en este reparto la Policía de Madrid sería dirigida por Javier Barbero, un psicólogo del Hospital de La Paz. Barbero, de 53 años, es uno de los fines de la llamada Marea Blanca, la rebelión de médicos y sanitarios contra la privatización de la sanidad pública que defendía el PP madrileño. La Marea Blanca se manifestaba periódicamente contra las autoridades privatizadoras y eran vigilados de cerca por los policías que ahora dirigirá uno de los vigilados. Sorprendente?

Carlos Sánchez es un economista de izquierdas que se considera un indignado, que defiende una Banca Pública y que debe haber una redistribución de la riqueza con vencedores y vencidos. Sánchez será el encargado del área de Economía y Hacienda del Ayuntamiento. Sorprendente?

Marta Higueras será la mano derecha de Carmena. Trabajadora del Tribunal de Cuentas y antigua colaboradora de Patxi López cuando era Lehendakari. Sorprendente?

Rita Maestre será la portavoz ante la prensa. En su Twitter se define como “partisana” y fue detenida en 2011 por invadir la capilla de la Universidad Complutense con el grito de “la universidad no está para arrodillarse, sino para estar de pie”. Sorprendente?

Nacho Murgui coordinará los distritos. Conocido por su activismo anti desahucios o contra las subidas de tarifas del Metro. Sorprendente?

La catalana Inés Sabanés, procedente de Izquierda Unida y ahora a la formación ecologista Equo, dirigirá Medio Ambiente. Sorprendente?

Hasta aquí algunos de los que han de ser los concejales de Madrid, sólo déjenme apuntar que su jefa, Manuela Carmena, es jueza jubilada y conocida por ser una de las responsables de los cambios legales para que un preso en fase terminal pueda ir a morir en casa, si tiene. Pero muchos la ven como una defensora de delincuentes y etarras.

¿Por qué os cuento todo esto? Pues porque me sigo sorprendiendo. Porque por medio de las urnas se ha conseguido que puedan mandar el sistema aquellos que eran vigilados, detenidos y rechazados por el sistema hasta hace poco: lo que se llamaban peludos, perroflautas o marginados.

También os lo digo porque aquellos que mandaban hasta ahora han hecho lo imposible para evitar que esta gente llegara al poder, ofreciendo pactos tan absurdos como imposibles.

Y finalmente os lo digo porque me temo que para evitar que manden aquellos que no quiere la llamada casta haga cosas que nos sorprendan. Esperanza Aguirre está muy tranquila y sonríe. Y un “Tamayazo” tendría un precedente no muy lejano. Espero equivocarme. La solución, el sábado, 13. Sorpresa ??

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s