Irrellevant Reflexió Postelectoral

files

En català

Els analistes polítics, molts d’ells seudo periodistes (en alguns casos comissaris polítics) a sou dels grans partits, diuen que el Partit Popular ha sofert un daltabaix electoral pels gairebé quatre anys de govern Rajoy i concretament per les seves decisions d’apujar impostos, rescatar bancs a costa de les nòmines dels treballadors, per una reforma laboral que ha substituït llocs de treball dignes per deixalles en forma de contractes, o perquè s’ha laminat l’anomenada classe mitjana.
Altres ments pensants diuen que al PP li han pesat molt els casos de corrupció a Madrid, a València (pobra València, la saquejada perla del Llevant), les Illes… Un pes encara més gros perquè no han sabut respondre amb contundència i audàcia als casos Rato, Bankia, Gürtel, Bárcenas o tants d’altres.
En tot cas, moltes d’aquestes veus untades pel poder diuen que el PP encara ha aconseguit bons resultats, tenint en compte la pesada motxilla que carregava i que el pitjor ja  ha passat. Diuen que de cara les generals de final d’any… Remuntarà. L’economia continuarà creixent, l’atur minvant, les baixades d’impostos començaran a veure’s a les butxaques dels contribuents i que encara queda mig any llarg per fer coses que acontentin els electors. Pot ser.
També podria ser que el PSOE continuï perdent vots, ahir va tenir uns resultats pitjors en vots que els de fa quatre anys. Pot ser.
Podria ser que les anomenades forces emergents, Ciutadans i les llistes populars agrupades al voltant de Podem comencin a governar i no compleixin expectatives. O que directament hagin tingut ara un suport com a càstig als grans partits i que aquesta equació ja no funcioni a les pròximes generals. Pot ser.
Podria ser que les pròximes eleccions espanyoles siguin una resposta al que pugui passar una mica abans a les eleccions catalanes i que una possible victòria de les opcions sobiranistes suposin una reacció en clau anti sobiranista. Pot ser.
En tot cas, a mi m’agradaria fer unes quantes reflexions que són les que em semblen importants.
El mapa polític espanyol ha canviat. Ha passat de ser un paradís del PP a un difícil puzle en el qual s’haurà de parlar i negociar molt per fer governs més o menys estables. I molts d’aquests trencaclosques no s’assemblaran gens a un paradís de dretes, més aviat el contrari.
El PP perdrà, segurament València. I això em sembla una bona notícia, encara que només sigui per fer fora a aquells que han acabat amb Canal 9, per fer fora aquells que van mirar cap a un altre cantó en l’accident de Metro de València , per fer fora aquells que odien El Cabanyal i que anaven muntats en Ferrari mentre feien o permetien un dels saquejos més importants de l’era contemporània mundial.
El PP perdrà segurament la ciutat de Madrid, un feu seu des de fa dècades i amb l’alcaldia popular caurà segurament Esperanza Aguirre, una senyora envoltada però no esquitxada per la corrupció, una senyora sempre amb vestits fets de vanitat i hipocresia, una marquesa rica que a hores d’ara no entén com la gent no li ha concedit l’últim desig polític de ser alcaldessa.
El PP perdrà segurament Castellà La Manxa i el regne de la número dos del partit, María Dolores de Cospedal. Una senyora superada pel suposat finançament il·legal de la seva formació que ens va fer descobrir que amb Bárcenas es podien fer acomiadaments en diferit, una figura no recollida a cap reforma laboral. Ella va intentar salvar el govern castellà fent una vergonyosa reforma electoral que disminuïa el nombre de parlamentaris, però ni així ho ha aconseguit el seu propòsit.
I finalment, el PP perdrà segurament les Illes Balears. I això és el càstig a Bauzá, el farmacèutic-president que va voler deixar la seva empremta esborrant el català, el mallorquí, el menorquí i l’eivissenc de les escoles i la societat balear. L’anomenat Tractament Integrat de Llengües, el TIL, no deixa de ser un pudent intent de fer el què s’ha fet en altres llocs com València: acabar amb un codi cultural entre persones per fastigosos interessos polítics. I així li han respost els seus veïns que parlen el què vòlen sense preguntar-se el perquè.
Alguns s’han guanyat a pols marxar cap a casa, que reflexionin i millor que no tornin.

En castellà

Los analistas políticos, muchos de ellos seudo periodistas (en algunos casos comisarios políticos) a sueldo de los grandes partidos, dicen que el Partido Popular ha sufrido un descalabro electoral por los casi cuatro años de gobierno Rajoy y concretamente por sus decisiones de subir impuestos , rescatar bancos a costa de las nóminas de los trabajadores, por una reforma laboral que ha sustituido empleos dignos por desechos en forma de contratos, o porque se ha laminado la llamada clase media.


Otras mentes pensantes dicen que al PP le han pesado mucho los casos de corrupción en Madrid, en Valencia (pobre Valencia, la saqueada perla del Levante), las Islas … Un peso aún más grande porque no han sabido responder con contundencia y audacia los casos Rato, Bankia, Gürtel, Bárcenas o tantos otros.


En todo caso, muchas de estas voces untados por el poder dicen que el PP aún ha conseguido buenos resultados, teniendo en cuenta la pesada mochila que cargaba y que lo peor ya habria  pasado. Dicen que de cara a las generales de fin de año … Remontará. La economía continuará creciendo, el paro menguará, las bajadas de impuestos comenzarán a verse en los bolsillos de los contribuyentes y que aún queda medio año largo para hacer cosas que contenten los electores. Puede ser.


También podría ser que el PSOE siga perdiendo votos, ayer tuvo unos resultados peores en votos que los de hace cuatro años. Puede ser.


Podría ser que las llamadas fuerzas emergentes, Ciudadanos y las listas populares agrupadas alrededor de Podemos empiecen a gobernar y no cumplan expectativas. O que directamente hayan tenido ahora un apoyo como castigo a los grandes partidos y que esta ecuación ya no funcione en las próximas generales. Puede ser.


Podría ser que las próximas elecciones españolas sean una respuesta a lo que pueda pasar un poco antes en las elecciones catalanas y que una posible victoria de las opciones soberanistas supongan una reacción en clave anti soberanista. Puede ser.


En todo caso, a mí me gustaría hacer unas cuantas reflexiones que son las que me parecen importantes.


El mapa político español ha cambiado. Ha pasado de ser un paraíso del PP en un difícil puzzle en el que se tendrá que hablar y negociar mucho por hacer gobiernos más o menos estables. Y muchos de estos rompecabezas no se parecerán en nada a un paraíso de derechas, más bien lo contrario.


El PP perderá, seguramente Valencia. Y eso me parece una buena noticia, aunque sólo sea para echar a aquellos que han acabado con Canal 9, para echar a aquellos que miraron hacia otro lado en el accidente de Metro de Valencia o en el expolio de El Cabanyal , para echar a aquellos que iban montados en Ferrari mientras hacían o permitían uno de los saqueos más importantes de la era contemporánea mundial.


El PP perderà seguramente la ciudad de Madrid, un feudo suyo desde hace décadas y con la alcaldía popular caerá seguramente Esperanza Aguirre, una señora rodeada pero no salpicada por la corrupción, una señora siempre con vestidos hechos de vanidad e hipocresía, una marquesa rica que a estas alturas no entiende cómo la gente no le ha concedido el último deseo político de ser alcaldesa.


El PP perderá seguramente Castellano La Mancha y el reino de la número dos del partido, María Dolores de Cospedal. Una señora superada por supuesta financiación ilegal de su formación que nos hizo descubrir que con Bárcenas se podían hacer despidos en diferido, una figura no recogida en ninguna reforma laboral. Ella intentó salvar el gobierno castellano haciendo una vergonzosa reforma electoral que disminuía el número de parlamentarios, pero ni así  ha conseguido su propósito.


Y finalmente, el PP perderá seguramente las Islas Baleares. Y eso es el castigo a Bauzá, el farmacéutico-presidente que quiso dejar su huella borrando el catalán, el mallorquín, el menorquín y el ibicenco de las escuelas y la sociedad balear. El llamado Tratamiento Integrado de Lenguas, el TIL, no deja de ser un apestoso intento de hacer lo que ha hecho en otros lugares como Valencia: acabar con un código cultural entre personas por asquerosos intereses políticos. Y así le han contestado sus vecinos, aquellos que hablan lo que quieren sin preguntarse porqué.


Algunos se han ganado a pulso irse a casa, que reflexionen y mejor que no vuelvan.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s