Relliscades de novells?

interrogantes21

En català

En els últims mesos, els anomenats partits tradicionals (bé, potser no tots, però si bona part d’ells) ens han dit que els anomenats partits emergents (Podem i Ciutadans) són uns nouvinguts, desconeguts i amb poca idea del que és governar.
Totalment d’acord. Ningú neix ensenyat i ser tan inexpert en camps com la política té tants inconvenients com a avantatges. Però en tot cas, tots podríem estar d’acord en el fet que els anomenats partits tradicionals volen cridar allò de “que ve el llop” per ser ells els que conservin el dret a menjar-se les ovelles.Però jo que no vull saber res d’ovelles i llops polítics em pregunto…. Per què els anomenats partits emergents estan relliscant tant i tant quan s’acosta el moment estel·lar? Quan les eleccions posaran tothom al seu lloc?
Reitero. No vull ser confós amb un amic de populars, socialistes o convergents que diu…. Que venen els nous per fotre’ns el lloc. Però com és possible que una candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona digui que “prohibirà les manifestacions independentistes de l’11 de setembre” si és triada primera regidora? I el pitjor de tot, el seu cap suprem li dona suport. Això no és una confabulació jueu maçònica entre blaus i rojos, és un nyap infinit, antidemocràtic i perillós que desacredita el nom de Ciutadans, per què hi ha alguna cosa més anti ciutadana que prohibir el dret de manifestació, reunió o la llibertat d’expressió?
O el que està passant a Podem? Que marxi el seu número dos Monedero per un presumpte cas de corrupció relacionat amb omplir-se la butxaca amb diners poc clars (Monedero-Butxaca… Previsible) Però és que a més, Monedero marxa fotent llets a tort i a dret… Que “Podem ja no és el que era, que és casta”. Això també és una maniobra interessada de Rajoy i Sánchez o simplement els professors de Dret Polític que manen a Podem s’han embolicat de manera maldestra?
Podem, que a setmanes de les municipals i autonòmiques del 24 de maig diu que apujarà els impostos a la classe mitjana…. Magníficament malament.
I què em dieu del panorama ridícul a Andalusia. Sembla que Podem i Ciutadans estiguin fent una batussera partida d’escacs per veure qui dona suport a la socialista Susana Díaz. L’altre dia al tren m’imaginava que els bessons que porta a la panxa Díaz eren uns petits Pablo Iglesias i Albert Rivera batallant per veure quin dels dos era el primer a néixer, qui ocuparia el primer lloc a la foto, qui seria el número u en el cor de la mare, o senzillament… Quin dels dos sortiria guanyant en un suport interessat a la futura presidenta.
Totes aquestes errades de càlcul no són culpa dels anomenats partits tradicionals, són només culpa de la inexperiència. Podem i Ciutadans s’han fet grans en mida sense ser-ho en el seu cor ni el seu cap. Han acollit a les seves files a candidats rebotats d’altres formacions per ser prescindibles, perquè han quedat arraconats o perquè han vist que la seva formació s’enfonsava (el cas d’UPyD de Rosa Díez).
Amb aquesta reflexió no vull convèncer ningú de res ni tan sols que els partits de sempre són millors que aquests nous fets de retalls dels anteriors.
Jo simplement vull dir que més enllà que guanyin els vells o els nous…. M’agradaria que guanyessin els bons, ens ho mereixeríem.

En castellà

En los últimos meses, los llamados partidos tradicionales (bueno, tal vez no todos, pero si buena parte de ellos) nos han dicho que los llamados partidos emergentes (Podemos y Ciudadanos) son unos recién llegados, desconocidos y con poca idea de lo que es gobernar .
Totalmente de acuerdo. Nadie nace enseñado y ser tan inexperto en campos como la política tiene tantos inconvenientes como ventajas. Pero en todo caso, todos podríamos estar de acuerdo en que los llamados partidos tradicionales quieren predicar aquello de “que viene el lobo” por ser ellos los que conserven el derecho a comerse a las ovejas.
Pero yo no quiero saber nada de ovejas y lobos políticos me pregunto …. ¿Por qué los llamados partidos emergentes están resbalando tanto y tanto cuando se acerca el momento estelar? Cuando las elecciones pondrán todos en su sitio?

Reitero. No quiero ser confundido con un amigo de populares, socialistas o convergentes que dice …. “Que vienen los nuevos para jodernos el lugar”. Pero como es posible que una candidata de Ciudadanos a la alcaldía de Barcelona diga que “prohibirá las manifestaciones independentistas del 11 de septiembre” si es elegida primera edil? Y lo peor de todo, su jefe supremo le da apoyo. Esto no es una confabulación judío masónica entre azules y rojos, es una chapuza infinita, antidemocrática y peligrosa que desacredita el nombre de Ciudadanos, ¿por qué hay algo más anti ciudadano que prohibir el derecho de manifestación, reunión o la libertad de expresión ?

O lo que está pasando en Podemos? Que se vaya a su número dos Monedero por un presunto caso de corrupción relacionado con llenarse el bolsillo con dinero poco claro (Monedero-Bolsillo … Previsible) Pero es que además, Monedero marcha dando leches a diestro y siniestro … que “Podemos ya no es lo que era, que es casta”. Esto también es una maniobra interesada de Rajoy y Sánchez o simplemente los profesores de Derecho Político que mandan a Podemos se han liado de manera torpe?
Podemos, que a semanas de las municipales y autonómicas del 24 de mayo dice que subirá los impuestos a la clase media …. Magníficamente mal.

Y qué me decís del panorama ridículo en Andalucía. Parece que Podemos y Ciudadanos estén haciendo una ridícula partida de ajedrez para ver quien apoya la socialista Susana Díaz. El otro día en el tren me imaginaba que los gemelos que lleva a la barriga Díaz eran unos pequeños Pablo Iglesias y Albert Rivera batallando para ver cuál de los dos era el primero en nacer, quien ocuparía el  lugar de privilegio en la foto, quién sería el número uno en el corazón de la madre, o sencillamente … ¿Cuál de los dos saldría ganando en un soporte interesado a la futura presidenta.

Todos estos errores de cálculo no son culpa de los llamados partidos tradicionales, son sólo culpa de la inexperiencia. Podemos y Ciudadanos han hecho grandes en tamaño sin serlo en su corazón ni su cabeza. Han acogido en sus filas a candidatos rebotados de otras formaciones por ser prescindibles, porque han quedado arrinconados o porque han visto que su formación se hundía (el caso de UPyD de Rosa Díez).

Con esta reflexión no quiero convencer a nadie de nada ni siquiera que los partidos de siempre son mejores que estos nuevos hechos de retales de los anteriores.
Yo simplemente quiero decir que más allá de que ganen los viejos o los nuevos …. Me gustaría que ganaran los buenos, nos lo mereceríamos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s