Estimades Majestats

sobre_reis_cat

En català

Fa molts anys que sé que els reis d’Orient no es dediquen a complaure desitjos intranscendents escrits a través de cartes fetes només amb il·lusió. Ells com a molt i de tant en tant  es fixen en regalar alguna cosa demanada en la intimitat per alguna persona que ja no creu en la seva magia.
Així, que avui  escriure una carta intranscendent amb desitjos que si es compleixen… Millor i si no es compleixen… Doncs què hi farem? Un any més de carbó.
Estimades majestats.
Per l’any que comença us demano algunes cosetes, una carta escrita tal com raja, sense ordre, ni prioritats, ni amb totes les coses que voldria.
-Que aquests programes televisius que fan xusma i en cap cas periodistes, ni comunicadors, ni comptadors d’històries desapareguin per caiguda d’audiència o siguin traslladats a horaris nocturns (si pot ser a partir de les dues de la matinada). I que en cap cas continuïn en horari infantil de tarda i si pot ser s’estalviïn de tenir a ex concursants de programes deixalla com si fossin algú a tenir mínimament en compte. Repeteixo, són xusma prescindible, vomitiva i desagradable a la vista, l’oïda i el gust.
-Que vagin a la presó tots els polítics, poderosos i famosos que faci falta. Que els jutges i fiscals els tractin com si fossin lladres de gallines… Cap compassió. I que també tanquin amb set claus aquells miserables que els defensen en públic i fan campanyes per evitar que els engarjolin.
-Que algú amb cap, que mani i sens interessos a curt termini se n’adoni que les lleis escrites fa trenta anys no poden estar per sobre de voluntats populars de present i de futur que volen altres coses diferents d’aquelles escrites fa tants i tants anys.
-Que dimiteixin Josep Maria Bartomeu i Andoni Zubizarreta i de pas tota la junta directiva del Barça pel seu horrorós paper, tant en política de fitxatges com de gestió del club. Com pot ser que continuïn al Barça, gent que ha portat a la institució als tribunals i que han desfet l’equip més gran de tots els temps (no tot és qüestió que Xavi i Iniesta s’han fet vells). I no demano la presó pel Zubi perquè estem en dates nadalenques, però no perquè no se la mereixi per haver fitxat per molts milions jugadors coixos, jugadors de segona i per haver incentivat que alguns bons jugadors de futbol s’hagin convertit en jugadors de pòquer als Estats Units.
-Que els bancs rescatats amb els diners de parats, treballadors, jubilats, i gent que no tenia res a veure amb la seva fallida comencin a retornar el què no és seu. I que aquest any que es començarà a jutjar als responsables d’aquesta desfeta acabin, si cal, a la presó. Que no passi com aquest any que els capitostos de Caixa Penedès es van estalviar la garjola només quan en l’últim moment i amb el pantalons cagats van tornar els diners robats. Que tornin el que van robar i que també vagin a la presó.
-Que notem en els rebuts de la llum i del gas allò que els governants asseguren que passa, però que cap usuari nota… Que aquestes factures baixen. Que sigui veritat que la rebaixa de l’IRPF suposi un increment de 30 euros a les nòmines, així serem tan afortunats i estarem tan feliços que ajudarem a reactivar l’economia, cosa que no saben o no volen fer aquests senyores i senyors que ens manen.
-Que facin una llei per la qual cap imputat o imputada pugui exercir un càrrec públic i que s’inhabiliti a aquells que vulguin saltar-se aquesta llei.
-Que els únics reis que ens entrin a casa, encara que només ho facin per la tele, siguin Sas majestats d’Orient. Particularment em sobren aquells que viuen, viatgen, mengen, cacen, es lucren i s’operen la cara a la nostra costa. Aquests que marxin ben lluny, a l’Àfrica profunda.
-Que les empreses i els empresaris descobreixin algun dia que la millora dels seus negocis o la solució dels seus problemes no sempre impliquen donar pel cul als treballadors, retallar els sous i fer desaparèixer els seus drets.
-Que si la majoria dels electors volen que guanyi una opció política indesitjable… Que així sigui. Encara que només serveix per engegar ben lluny aquelles formacions polítiques que es creuen Déu, el Pare, el Fill i l’Esperit Sant.
Tinc més peticions intranscendents, però m’aturo perquè sé que potser no me’n podeu facilitar cap i perquè els que encara segueixin llegint…no es cansin més. Les peticions serioses, més tard en la intimitat.
Bon Any.

En castellà

Hace muchos años que sé que los reyes de Oriente no se dedican a complacer deseos intrascendentes escritos a través de cartas hechas sólo con ilusión. Ellos, como mucho y de vez en cuando se fijan en regalar algo pedido en la intimidad por alguna persona que ya no cree en ellos.


Así que hoy escribo una carta intrascendente con deseos de que si se cumplen Mejor y si no se cumplen … Pues qué le vamos a haver? Un año más de carbón.


Estimadas majestades.
Para el año que comienza os pido algunas cositas, lo hago sin orden, ni prioridades y ni tan siquiera os pediré todo aquello que quiero.


-Que Estos programas televisivos que hacen chusma y en ningún caso periodistas, ni comunicadores, ni contadores de historias desaparezcan por caída de audiencia o sean trasladados a horarios nocturnos (a ser posible a partir de las dos de la madrugada). Y que en ningún caso continúen en horario infantil de tarde y que se ahorren tener a ex concursantes de programas basura  como si fueran alguien a tener mínimamente en cuenta. Repito, son chusma prescindible, vomitiva y desagradable a la vista, el oído y el gusto.


-Que Vayan a la cárcel todos los políticos, poderosos y famosos que haga falta. Que los jueces y fiscales los traten como si fueran ladrones de gallinas Ninguna compasión. Y que también cierren bajo siete llaves a aquellos miserables que los defienden en público y hacen campañas para evitar que los encarcelen.


-Que Alguien con cabeza, que mande y sin intereses a corto plazo se dé cuenta de que las leyes escritas hace treinta años no pueden estar por encima de voluntades populares de presente y de futuro que quieren otras cosas diferentes de aquellas escritas hace tantos y tantos años.


-Que dimitan Josep Maria Bartomeu y Andoni Zubizarreta y de paso toda la junta directiva del Barça por su horroroso papel, tanto en política de fichajes como de gestión del club. Cómo puede ser que continúen en el Barça, gente que ha llevado a la institución a los tribunales y que han deshecho el equipo más grande de todos los tiempos (no todo es cuestión de que Xavi e Iniesta se han hecho viejos). Y no pido prisión por Zubi porque estamos en fechas navideñas, pero no porque no se la merezca por haber fichado por muchos millones jugadores cojos, jugadores de segunda y por haber incentivado que algunos buenos jugadores de fútbol se hayan convertido en jugadores de póquer en Estados Unidos.


-Que Los bancos rescatados con dinero de parados, trabajadores, jubilados, y gente que no tenía nada que ver con su quiebra empiecen a devolver lo que no es suyo. Y que este año que se comenzará a juzgar a los responsables de esta  vergüenza terminen, si es necesario, en la cárcel. Que no pase como este año que los cabecillas de Caixa Penedès se ahorraron estar  entre rejas sólo cuando en el último momento y con el pantalón cagado devolvieron el dinero robado. Que devuelvan lo que robaron y que también vayan a la cárcel.


-Que Notemos en los recibos de la luz y del gas lo que los gobernantes aseguran que pasa, pero que ningún usuario nota … Que estas facturas bajan. Que sea verdad que la rebaja del IRPF suponga un incremento de 30 euros en las nóminas, así seremos tan afortunados y estaremos tan felices que ayudaremos a reactivar la economía, lo que no saben o no quieren hacer estos señoras y señores que nos mandan.


-Que Hagan una ley por la que ningún imputado o imputada pueda ejercer un cargo público y que se inhabilite a aquellos que quieran saltarse esta ley.


-Que Los únicos reyes que nos entren en casa, aunque sólo lo hagan por la tele, sean Sus Majestades de Oriente. Particularmente me sobran aquellos que viven, viajan, comen, cazan, se lucran y se operan la cara a nuestra costa. Estos que se vayan muy lejos, al África profunda.


-Que Las empresas y los empresarios descubran algún día que la mejora de sus negocios o la solución de sus problemas no siempre implican dar por culo a los trabajadores, recortar los sueldos y hacer desaparecer sus derechos.


-Que Si la mayoría de los electores quieren que gane una opción política indeseable Que así sea. Aunque sólo sirva para enviar muy lejos a aquellas formaciones políticas que se creen Dios, el Padre, el Hijo y el Espíritu Santo.


Tengo más peticiones intrancendentes, pero paro porque sé que quizás no me podéis facilitar ninguna y para que los que aún sigan leyendo no se cansen más. Las peticiones serias, más tarde en la intimidad.


Feliz Año.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s