Mort d’una cortesana

duquesa

En català

Què ha fet aquesta senyora de bo a la vida? Quina contribució ha fet a la societat, o als seus paisans o almenys als seus treballadors? Quins mèrits ha fet per ser una Gran d’Espanya amb més títols nobiliaris que ningú al món? Per què ha viscut com una Reina sense corona aglutinant per ella i la seva família propietats, patrimoni i milions d’euros? Qui és en realitat perquè se li rendeixin honors de cos present en seu catedralícia i amb súbdits agenollats al pas del seu fèretre?
Ni ho sé, ni m’interessa, però em diu un sisè sentit que simplement ha heretat totes aquestes prebendes per mandat diví.
No és bona idea, ni de bon gust parlar dels morts quan els seus cossos encara estan calents, però em repugnen tots els homenatges fets per la premsa. Em repugna que la Casa Reial, part del govern i de les institucions de l’Estat vagin a donar l’últim adéu a una Duquessa que només s’ha beneficiat de títols i possessions heretades. Em repugna que part del poble li tingui estima perquè de tant en tant sortia dels seus palaus per ballar sevillanes (una manera correcta de descriure les patotxades que feia últimament). Em repugna com la seva mort ha unit els seus fills i el seu últim marit, una unió fictícia simplement apuntalada perquè l’herència gegant els ha deixat a tots contents i conformes.
Que descansi en pau, sí. Però que algun dia es faci justícia i que totes les possessions i diners de duquesses, marquesos, comtesses i barons retornin al poble. Que algú se n’adoni que paral·lelament al debat obert sobre si ha d’existir una monarquia intocable al segle XXI hi ha d’haver el debat de si s’ha d’acabar amb els privilegis dels seus cortesans, aquells que van amassar fortunes en temps passats per matar en nom del Rei, per robar en nom del Rei o directament per menjar-li l’orella o alguna altra part pudent al Rei.
No l’he anomenat, no fa falta i tampoc ni m’importa ni m’interessa fer-ho.

En castellà

¿Qué ha hecho esta señora de bueno en la vida? ¿Qué contribución ha hecho a la sociedad, oa sus paisanos o al menos a sus trabajadores? ¿Qué méritos ha hecho para ser una Grande de España con más títulos nobiliarios que nadie en el mundo? ¿Por qué ha vivido como una Reina sin corona aglutinando para ella y su familia propiedades, patrimonio y millones de euros? ¿Quién es en realidad para que se le rindan honores de cuerpo presente en sede catedralicia y con súbditos arrodillados al paso de su féretro?
Ni lo sé, ni me interesa, pero me dice un sexto sentido que simplemente ha heredado todas estas prebendas por mandato divino.
No es buena idea, ni de buen gusto hablar de los muertos cuando sus cuerpos aún están calientes, pero me repugna todos los homenajes hechos por la prensa. Me repugna que la Casa Real, parte del gobierno y de las instituciones del Estado vayan a dar el último adiós a una Duquesa que sólo se ha beneficiado de títulos y posesiones heredadas. Me repugna que parte del pueblo le tenga aprecio porque de vez en cuando salía de sus palacios para bailar sevillanas (una manera correcta de describir las patochadas que hacía últimamente). Me repugna como su muerte ha unido a sus hijos y su último marido, una unión ficticia simplemente apuntalada porque la herencia gigante les ha dejado a todos contentos y conformes.
Que descanse en paz, sí. Pero que algún día se haga justicia y que todas las posesiones y dinero de duquesas, marqueses, condesas y barones se retornen al pueblo. Que alguien se dé cuenta que paralelamente al debate abierto sobre si debe existir una monarquía intocable en el siglo XXI debe haber el debate de si hay que acabar con los privilegios de sus cortesanos, aquellos que amasaron fortunas en tiempos pasados por matar en nombre del Rey, por robar en nombre del Rey o directamente por comerle la oreja o alguna otra parte pudenta al Rey.
No la he mentado, no hace falta y tampoco  me importa ni me interesa hacerlo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s