El Castor, el Florentino i el Jose

la-plataforma-del-proyecto-castor

En català

El Jose i el Florentino són tots dos de Madrid. El primer, és seguidor del Reial Madrid, el segon presideix aquest club.

El Jose fa més de trenta anys que té un bar al barri de Las Ventas, el Florentino fa també un munt d’anys que està al capdavant d’una de les empreses constructores més importants del país.

El Jose té un local de 70 metres quadrats i sempre ha fet un munt d’hores de feina per poder tirar endavant el negoci. En Florentino deu tenir un munt de despatxos de molts metres quadrats en moltes ciutats del món, ciutats on la seva empresa fa obres per milions i milions d’euros.

El Florentino sap que quan el país va bé, els pressupostos de l’Estat augmenten els diners per fer inversions i en aquest repartiment d’inversions ell sempre se n’emporta un bon pessic del pastís. Si les coses van malament, com fis ara amb la crisi, l’empresa del Florentino és tan gran, tants bons contactes, tantes relacions que es busca la vida en països emergents i continua fent molts i molts diners. Al Jose en els últims anys el govern i les autoritats li han fet la punyeta, el mateix govern i les mateixes autoritats que han ajudat tant a Florentino. D’entrada, en el seu bar (com en tots aquests establiments) s’ha prohibit fumar i d’aquesta manera el Jose ha perdut molts clients.
El Jose no tenia prou diners ni la seva vorera era prou ampla com per instal·lar una terrassa per fumadors. El propietari del local, un tipus ric i sense escrúpols li ha continuat pujant el lloguer. Al Jose l’Ajuntament també li ha prohibit tenir cuina i planxa perquè el seu local no tenia les condicions mínimes i els veïns també l’ha acabat d’ajudar no permetent que fes una sortida de fums per instal·lar cuina i planxa, que potser l haguessin ajudat a tirar endavant el negoci. A més, en plena crisi i amb la consegüent pèrdua de clients el Jose ha tingut el problema afegit de no poder pagar els diners que demanaven les empreses de comunicació per poder instal·lar la televisió de pagament. I així, s’ha quedat sense el futbol televisat.

Sense futbol, sense cuina, sense planxa, sense tabac, sense terrassa, sense clients. I just quan la seva filla ha començat a estudiar a la facultat el Jose no ha tingut més remei que tancar el seu bar. Ho ha fet amb una festa pagada pels seus clients habituals i amics, ell no podia assumir el cost. El Jose ha marxat amb llàgrimes als ulls i encara ha tingut sort perquè ha aconseguit feina en una porteria d’una escala del barri.

El Florentino també sovinteja les porteries, les dels estadis de futbol. Gràcies al seu càrrec en veu moltes per tot el món. Fa poc ell, com el Jose, ha tingut un problema amb la feina. Un dels seus projectes...el Castor ha fet fallida. Es tractava de foradar el fons marí per trobar riqueses. Si les aconseguia, el Florentino es feria molt i molt més ric. Però resulta que el Castor ha estat un fiasco, perquè la perforació del fons marí causava terratrèmols a la costa, alguns prefereixen dir microsismes Projecte avortat i pèrdues per Florentino? No, cap ni una. Ell treballa a les altures però amb xarxa, protegit pel poder i pels poderosos i la seva monumental inversió se la retornarà ara l’Estat, és a dir tots nosaltres.

Els mateixos que han ajudat a enfonsar al Jose o com a mínim l’han deixat amb el cul a l’aire, són els que besen les natges del Florentino. Els poderosos que mai no trepitjaran la porteria del Jose aniran a la llotja del Florentino, vés a saber si a fotre a parir a l’inquilí que porta el número 1 i que està sota els pals de la meta blanca.

Per cert, si no em fallen els números l’Estat tornarà a Florentino entre 1.300 i 1.700 milions, la inversió de l’Estat per Catalunya l’any 2015 serà de 1.072. El Jose s’ho mirarà tot per la tele (no la de pagament).

En castellà

Jose y Florentino son  de Madrid. El primero, es seguidor del Real Madrid, el segundo preside este club.

José hace más de treinta años que tiene un bar en el barrio de las Ventas, Florentino hace también un montón de años que está al frente de una de las empresas constructoras más importantes del país.

Jose tiene un local de 70 metros cuadrados y siempre ha hecho un montón de horas de trabajo para poder sacar adelante el negocioFlorentino debe tener un montón de despachos de muchos metros cuadrados en muchas ciudades del mundo, ciudades donde su empresa hace obras por millones y millones de euros.

Florentino sabe que cuando el país va bien, los presupuestos del Estado aumentan el dinero para hacer inversiones y en este reparto de inversiones él siempre se lleva un buen pellizco del pastel. Si las cosas van mal, como ahora con la crisis, la empresa de Florentino es tan grande, tiene tan buenos contactos, tantas relaciones que se busca la vida en países emergentes y continúa haciendo mucho y mucho dinero. A Jose en los últimos años el gobierno y las autoridades le han hecho la puñeta, el mismo gobierno y las mismas autoridades que han ayudado tanto a Florentino. De entrada, en su bar (como en todos estos establecimientos) se ha prohibido fumar y de esta manera Jose ha perdido muchos clientes.
Jose no tenía suficiente dinero, ni su acera era lo bastante ancha como para instalar una terraza para fumadores. El propietario del local, un tipo rico y sin escrúpulos le ha continuado subiendo el alquiler. Jose el Ayuntamiento también le ha prohibido tener cocina y plancha porque su local no tenía las condiciones mínimas y los vecinos también le ha acabado de ayudar no permitiendo que hiciera una salida de humos para instalar cocina y plancha, que quizás le hubieran ayudado a sacar adelante el negocio. Además, en plena crisis y ante la consiguiente pérdida de clientes Jose ha tenido el problema añadido de no poder pagar el dinero que pedían las empresas de comunicación para poder instalar la televisión de pago. Y así, se ha quedado sin el fútbol televisado.

Sin fútbol, sin cocina, sin plancha, sin tabaco, sin terraza, sin clientes. Y justo cuando su hija ha comenzado a estudiar en la facultad Jose no ha tenido más remedio que cerrar su bar. Lo ha hecho con una fiesta pagada por sus clientes habituales y amigos, él no podía asumir el coste.. Jose se ha ido con lágrimas en los ojos y aún ha tenido suerte porque ha conseguido trabajo en una portería de una escalera del barrio.

Florentino también frecuenta las porterías, las de los estadios de fútbol. Gracias a su cargo ve muchas por todo el mundo. Hace poco él, como Jose, ha tenido un problema con el trabajo. Uno de sus proyectos … el Castor ha quebrado. Se trataba de taladrar el fondo marino para encontrar riquezas. Si las conseguía, Florentino se haría mucho y mucho más rico.   Pero resulta que el Castor ha sido un fiasco, porque la perforación del fondo marino causaba terremotos en la costa, algunos prefieren decir microseísmos Proyecto abortado y pérdidas para Florentino? No, ninguna. Él trabaja en las alturas pero con red, protegido por el poder y por los poderosos y su monumental inversión se la devolverá ahora el Estado, es decir todos nosotros.

Los mismos que han ayudado a hundir a Jose o al menos lo han dejado con el culo al aire, son los que besan las nalgas del Florentino. Los poderosos que nunca pisarán la portería de Jose irán al palco del Florentino, a saber si a poner a parir al inquilino que lleva el número 1 y que está bajo los palos de la meta blanca.

Por cierto, si no me fallan los números, el Estado devolverá a Florentino entre 1.300 y 1.700 millones, la inversión del Estado para Cataluña en el año 2015 será de 1.072Jose se lo mirará todo por la tele (no la de pago).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s