Bufetades de cap de setmana

20140427-202839.jpg

Després de la bufetada que vam rebre per la desaparició del Tito Vilanova, ja símbol del meu Barça, ahir a la nit en vaig rebre una altra, més pròxima, més dura. Un company de feina i amic en moltes aventures televisives, el Luis, ha mort sobtadament d’un infart mentre conduïa el cotxe. Un mastegot mortal tan trist com molts altres, però que ens ha dolgut molt al grup de persones que formem part de TV3 a Madrid.
Però potser aquest cap de setmana de cleques es recordarà per la bufetada que ha rebut el primer secretari del PSC Pere Navarro, Una senyora d’uns 50 anys li ha deixat els dits marcats a la cara i ara tothom especula sobre el perquè ho ha fet. I jo encara mig grogui per tanta llesca també ho faré i divagaré sobre possibles raons.
1-Hi ha una dita que diu “Terrassa mala raça i Sabadell mala pell”, que descriu les ganes de gresca que sovint tenen els ciutadans del Vallès Occidental (suposo que també els de l’Oriental, que no se m’empipin els de Granollers). I resulta que aquesta senyora de l’agressió és terrassenca, veïna doncs de Navarro, molts anys alcalde de la població. Però una dita no és una llei matemàtica i no podem explicar l’agressió pel fet que a Terrassa la gent està sempre de mala llet i li agrada repartir nates.
2-Pot ser que l’agressora recordés algun compte pendent amb el seu antic alcalde…massa multes al cotxe, un increment de l’IBI injustificat, cobrar la taxa d’escombraries, que sempre havia estat gratuïta, o una promesa electoral no complerta. Potser la dona guardava molta ràbia dins seu i la va expandir just creuar-se amb el seu antic batlle.
3-Quin és l’estat mental de la senyora? A veure si polítics, periodistes, veïns de Terrassa, de Sabadell i fins i tot del Vallès Oriental estan especulant (també jo) i la senyora té un greu problema d’equilibri no físic, sí psíquic…i aleshores tots ens hem de fotre la llengua en llocs poc recomanables des del punt de vista higiènic.
4-La quarta possibilitat seria la que molts desitgen de tot cor. Que la terrassenca de la bufetada és una independentista radical o una socialista defraudada per la nova direcció del carrer Nicaragua, que mentre passejava pel carrer s’ha trobat de morros Navarro, al qual considera un espanyolista, un federalista, un quintacolumnista/terceraviista, un enemic de la pàtria catalana, un fill de Blas de Lezo, aquell militar borbònic que el 1714 va bombardejar Barcelona des del seu barco durant mesos. I en un atac d’ira li ha clavat una bufetada en nom de la Via Catalana, l’Assemblea Nacional i d’aquells que no volen esperar més per marxar d’Espanya.

Si fos això, a mi personalment em sabria molt greu. Primer perquè ni Pere Navarro, ni ningú altre mereix rebre bufes per defensar les seves idees polítiques de forma pacífica. Ni Navarro, ni Alícia Sánchez Camacho, ni Albert Rivera, ni Jordi Cañas. I tampoc Artur Mas, Oriol Junqueras, Carme Forcadell o un jove de Cadaqués que va amb una estelada a un partit de futbol a València.
També em sabria greu perquè com deia molts es fregarien les mans de gust i veurien la bufetada com un exemple de què pot passar (i del que potser voldrien que passés) a Catalunya en el cas que el procés sobiranista avancés. Fins i tot des d’alguna ràdio feixista es dirà demà en to amenaçador que aquestes bufetades es convertiran en canonades contra el Castell de Montjuïc, la Rambla, el Parc de la Ciutadella, el Camp Nou, el carril bici, la tomba del Floquet de Neu i la seu del Mobile.
Ha estat una bufetada que segurament desfermarà milers de palles mentals, prenyades d’interessos personals i col.lectius i esquitxades per mentides, males interpretacions i molt de verí. Però per mi, aquesta bufetada no serà ni de bon tros la més important d’aquest cap de setmana. Ni la segona més important.
Luis, Tito. Grans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s