La diplomàcia Margallo, aixafo el petit, m’inclino davant el gegant

ImagenImagen

 

versió en català i en castellà

Avui vull parlar d’una informació que sembla que a primera vista ens toca de lluny, però que en realitat ens afecta més del què ens imaginem. Aquesta setmana l’Audiència Nacional espanyola ha dictat ordre de detenció contra 5 dirigents comunistes xinesos, dos d’ells són Jiang Zemin (president de la Xina entre 1993 i 2003) i Li Peng (primer ministre de 1988 a 1998). El jutge els acusa de tortures, genocidi i crims contra la humanitat contra el poble del Tibet oprimit pel gegant asiàtic des de fa dècades.
Mai, mai la Justícia espanyola i segurament cap altra asseurà al banc dels acusats aquests presumptes assassins. Tot i això, avui una portaveu del govern xinès ha demanat a l’espanyol “que recondueixi la situació, que arregli l’error i que faci el possible per no alterar les bones relacions entre els dos països”. Una amenaça en tota regla, tenint en compte que Espanya exporta anualment de la Xina béns per valor de quatre mil milions d’euros i n’importa per valor de disset mil milions, és a dir, un soci comercial està dient que “o resols el tema o se t’ha acabat el negoci amb nosaltres”.
Fins aquí la part informativa.
Ara la pregunta és com reaccionarà Espanya.
Què farà el cap de la diplomàcia espanyola, el valent José Manuel García Margallo?
El ministre d’Exteriors que gaudeix fustigant Gibraltar, el Sàhara, Catalunya, Cuba (ui, també comunistes com la Xina, però molt més dèbils ) i qualsevol territori petit i amb pes relatiu en l’àmbit internacional?
Què creieu que farà aquest botxí d’heretges i Torquemada inquisidor? Defensar el Dret i la Justícia, és a dir posar-se de part de la decisió de l’Audiència Nacional del seu país i de retruc de la dèbil comunitat tibetana?
O potser farà reverències molt diplomàtiques a les peticions de Beijing?
Què en penseu??
Una pista…. El Congrés debat avui mateix la restricció del principi de Justícia Universal i l’únic partit que defensa aquesta iniciativa és el Partit Popular de García Margallo i de Rajoy. Aquesta iniciativa (o tot el contrari a una iniciativa) és una proposició de llei perquè els jutges espanyols no entrin a jutjar casos d’assassins estrangers, diuen que per això ja hi ha el Tribunal Internacional de La Haya.
D’aquesta manera, els tribunals espanyols ja no podran perseguir aquests xinesos que massacren tibetans, ni als generals argentins i xilens de les dictadures dels 70 que torturaven, mataven i feien desaparèixer milers de joves contraris al règim, ni tampoc podran engarjolar els militars nord-americans que van assassinar impunement el càmera de televisió José Couso a la Guerra de l’Iraq. Espanya ja no perseguirà ni nazis, ni les bèsties dels Balcans que van eliminar pobles sencers als anys 80 i 90.
Tot plegat us sembla fastigós, condemnable, putrefacte, contrari a la Declaració de Roma contra la tortura i contrari a la Declaració Universal dels Drets Humans? Penseu que és possible que molts d’aquests assassins que no es mouen ara dels seus països per por a ser detinguts a partir d’ara pensin que viatjar a Espanya és una bicoca perquè en aquest territori seran impunes a la Justícia Universal i als Tractats Internacionals.
Potser si, potser penseu tot això. Però jo des d’aquí vull defensar la coherència del Partit Popular i els seus Rajoys i Margallos. Ells mai no han condemnat assassins, torturadors i genocides del franquisme. Al contrari, a les seves files hi ha hagut ministres franquistes que van formar part de governs que van firmar condemnes de mort i que en democràcia van ser ministres, presidents autonòmics i alts càrrecs. Aquests senyors mai no han volgut tendir la mà a les víctimes del franquisme, han preferit deixar-les oblidades a les cunetes de les carreteres. Aquests senyors són coherents perquè mai han donat suport a una condemna contra el franquisme que va assolar quaranta anys Espanya i mai no ho faran.  Per tant, com han d’actuar contra genocides assassins estrangers si no ho han fet mai aquí? Són coherents. Molt coherents.

I a més practiquen la diplomàcia d’acontentar el fort davant el dèbil, la diplomàcia Margallo “The party is over”

VERSIÓ EN CASTELLÀ

Hoy quiero hablar de una información que parece a primera vista nos toca de lejos , pero que en realidad nos afecta más de lo que nos imaginamos . Esta semana la Audiencia Nacional española ha dictado orden de detención contra 5 dirigentes comunistas chinos , dos de ellos son Jiang Zemin ( presidente de China entre 1993 y 2003) y Li Peng ( primer ministro de 1988 a 1988) . El juez les acusa de torturas , genocidio y crímenes contra la humanidad de estos cabecillas chinos contra el pueblo del Tíbet oprimido por el gigante asiático desde hace décadas .
Nunca, nunca la Justicia española y seguramente ninguna otra sentará en el banquillo estos presuntos asesinos . Sin embargo, hoy una portavoz del gobierno chino ha pedido al español “que reconduzca la situación, que subsane el error y que haga lo posible para no alterar las buenas relaciones entre los dos países” . Una amenaza en toda regla , teniendo en cuenta que España exporta anualmente de China bienes por valor de cuatro mil millones de euros e importa por valor de diecisiete mil- millones , es decir un socio comercial está diciendo que “o resuelves el tema o se te ha acabado el negocio con nosotros ” .
Hasta aquí la parte informativa .
 Ahora la pregunta es cómo reaccionará España .
¿Qué hará el jefe de la diplomacia española , el valiente Jose Manuel García Margallo ?
 El ministro de Exteriores que disfruta hostigando Gibraltar , el Sahara , Cataluña , Cuba ( uy , también comunistas como China , pero mucho más débiles) y cualquier territorio pequeño y con peso relativo a nivel internacional  
¿Qué cree que hará este verdugo de herejes ? Defender el Derecho y la Justicia , es decir ponerse de parte de la decisión de la Audiencia Nacional de su país y de rebote de la débil comunidad tibetana ?
O quizás hará reverencias muy muy diplomáticas a las peticiones de Pekín ?
¿Qué opinas? ?
Una pista …. el Congreso debate hoy la restricción del principio de Justicia Universal y el único partido que defiende esta iniciativa es el PP de García Margallo y de Rajoy . Esta iniciativa ( o todo lo contrario a una iniciativa ) es una proposición de ley para que los jueces españoles no entren a juzgar casos de asesinos extranjeros , dicen que por eso ya está el Tribunal Internacional de La Haya .
De esta manera , los tribunales españoles ya no podrán perseguir a estos chinos que masacran tibetanos , ni a los generales argentinos y chilenos de las dictaduras de los 70 que torturaban , mataban y hacían desaparecer a miles de jóvenes contrarios al régimen , ni tampoco podrán encarcelar a los militares norteamericanos que asesinaron impunemente al cámara de televisión José Couso (el amigo Couso) en la Guerra de Iraq. España ya no perseguirá ni a nazis , ni a las bestias de los Balcanes que eliminaron pueblos enteros en los años 80 y 90 .
Todo ello le parece asqueroso , condenable, putrefacto , contrario a la Declaración de Roma contra la tortura y contrario a la Declaración Universal de los Derechos Humanos ? Piensa que es posible que muchos de estos asesinos que no se mueven ahora de sus países por miedo a ser detenidos a partir de ahora piensen que viajar a España es una bicoca porque en este territorio serán impunes a la Justicia Universal y los Tratados Internacionales .

Quizás si , quizás piense eso. Pero yo desde aquí quiero defender la coherencia del PP y sus Rajoy y Margallos . Ellos nunca han condenado a asesinos , torturadores y genocidas del franquismo. Al contrario , en sus filas ha habido ministros franquistas que firmaron condenas de muerte y que en democracia fueron ministros, presidentes autonómicos y altos cargos . Estos señores nunca han querido tender la mano a las víctimas del franquismo , han preferido dejarlas olvidadas en las cunetas de carreteras . Estos señores son coherentes porque nunca han apoyado una condena contra el franquismo que asoló cuarenta años España y nunca lo harán. Son coherentes . Muy coherentes 

Y además prefieren la diplomacia que contenta al fuerte ante el débil. Diplomacia Margallo “The party is over”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s