No patiu per PedroJ. Ramírez

Imagen

 

VERSIÓ EN CATALÀ I EN CASTELLÀ

Marxa. El periodista que sempre porta tirants per evitar que li caiguin els pantalons quan ell no ho vol marxa. Alguns diuen que PedroJ. Ramírez, el director del diari El Mundo marxa perquè els seus l’han fet fora. Els seus serien els del Partit Popular, els que ell tantes vegades ha defensat (recordeu quan des de l’editorial d’El Mundo es demanava en jornada de reflexió electoral el vot pel PP per acabar amb els regnats socialistes de Felipe González o de Rodríguez Zapatero). Però des de fa temps aquelles defenses es van convertir en atacs. Possibles raons de la seva marxa?

1-Diuen alguns a Madrid que PedroJ. ha tensat massa la corda amb el govern Rajoy, que ara li passen factura de les seves portades de Gürtel i Bárcenas (corrupció al PP), Noos (corrupció a la Casa Reial), Blesa (Cajamadrid i corrupció financera), Cospedal i espós o en contra de la poca fermesa del govern espanyol amb el procés sobiranista a Catalunya o amb els presos bascos (alliberats per la Doctrina Parot) i tantes altres qüestions que incomoden Rajoy (ja n’hi ha tantes)

2-Altres diuen que PedroJ. marxa amb els seus, l’autèntic PP. La mateixa setmana que deixen el barco per diferents raons Mayor Oreja (en contra política antiterrorista) Vidal Quadras (en contra de la política antiCatalunya), el conseller de sanitat madrileny Lasquetty (en contra de la política antiprivatització sanitària marcada per la Justícia), la mateixa setmana que Aznar marxa a Filipines per no reunir-se al conclave popular de Valladolid (marxa per ser anti Rajoy directament)….. Doncs això, PedroJ marxa amb els seus, segons apunten alguns a la capital. Com deia ahir en un tuït com tornin tots junts…. Tremolarem. En aquest punt no m’oblido que ja va marxar un altre emblema del PP més dur: Esperanza Aguirre, l’ex presidenta madrilenya que comparteix polítiques i idees amb tots els “desertors” i més aviat poques amb l’actual direcció.

i 3-La versió oficial potser dirà que PedroJ. marxa per problemes econòmics del diari. És cert. El Mundo com tota la premsa escrita i audiovisual està en fallida tècnica. En el cas del diari de Ramírez els principals accionistes, uns italians, estan farts de perdre pasta i només tenir disgustos en forma de retrets i cap ajuda econòmica del govern, l’oposició, la Corona i tants i tants enemics del diari. No em malinterpreteu. PedroJ. no és un Robin Hood en lluita per la veritat i la llibertat. Ell és un artista amb bon instint assassí, pocs escrúpols, molta visió de la notícia i cap amic: un periodista gairebé perfecte. I fa uns anys ell va posar de moda que la seva notícia, fos la que fos i encara que sonés a mentida, estava contrastada amb les seves fonts, que declarava secretes i per tant tancava un cercle perfecte. Notícia contrastada per fonts secretes i per tant notícia indemostrable, però ell salvava el cul davant els jutges (amb perdó).

Però ara tot això se li ha tornat en contra i els que fins ara li donaven suport, han decidit deixar-lo caure.

No patiu, PedroJ. cau sobre tou. Està casat amb la dissenyadora i aristòcrata Ágata Ruiz de la Prada, dona de tant mal gust estètic com de cartera plena de bitllets. I ella li farà costat com ja ho va fer quan es va fer públic un vídeo ignominiós on el periodista es descordava els tirants i voluntàriament feia caure els seus pantalons davant d’una prostituta anomenada Exuperancia Rapu Muebake. Un vídeo ignominiós que mai no hauria d’haver vist la llum però que molts dels enemics de PedroJ. van aprofitar per dir que aquell que no respecte les intimitats ni les regles ara bevia de la seva pròpia medicina.

No patiu, PedroJ. cau sobre tou. Diuen a la Villa y Corte que cobrarà una indemnització que pot estar al voltant de 20 milions d’euros ( i el diari passant penúries)

No patiu, PedroJ. continuarà sent una veu que se sentirà, una cara que es veurà, una presència que continuarà fent por a molts i a moltes dels seus amics i dels seus enemics.

Jo no pateixo pel periodista que va fer dimitir el ministre de l’Interior José Luis Corcuera per la Llei de Seguretat Ciutadana. no pateixo pel periodista sempre convidat (encara que sigui de consort) a casaments Reials o de filles d’Aznar,  no pateixo pel periodista que ha fet polsos a presidents de govern, ministres i secretaris d’Estat (i els guanya sovint) no pateixo pel periodista que amb formes suaus i agradables desbudella enemics, no pateixo pel periodista que va fer que alguns dels seus redactors s’acollissin a clàusules de consciencia per no firmar segons quines informacions, no pateixo pel periodista que amb la seva actitud exigent va fer que molts periodistes deixessin El Mundo, no pateixo pel periodista que va aixecar una capçalera com El Mundo del no res….Jo pateixo pels molts companys que sense PedroJ. també perden el seu millor aliat i potser acaben perdent la seva feina amb el tancament del diari.

Sort a tots.

EN CASTELLÀ

Marcha . El periodista que siempre lleva tirantes para evitar que se le caigan los pantalones cuando él no lo quiere, marcha . Algunos dicen que Pedro J. . Ramírez , el director del diario El Mundo marcha porque que los suyos le han echado. Los suyos serían los del PP , los que él tantas veces ha defendido (recuerden cuando desde la editorial de El Mundo se pedía en jornada de reflexión electoral el voto para el PP para acabar con los reinados socialistas de Felipe González o de Rodríguez Zapatero) . Pero desde hace tiempo aquellas defensas se convirtieron en ataques . Posibles razones de su marcha ?

1- Dicen algunos en Madrid que Pedro J. . ha tensado demasiado la cuerda con el gobierno Rajoy , que ahora le pasan factura de sus portadas de Gürtel y Bárcenas ( corrupción en el PP ) , Noos ( corrupción en la Casa Real ) , Blesa ( Cajamadrid y corrupción financiera ) o en contra de la poca firmeza del gobierno español con el proceso soberanista en Cataluña o con los presos vascos ( liberados por la Doctrina Parot ) y tantas otras cuestiones que incomodan a  Rajoy ( ya hay tantas )

2- Otros dicen que Pedro J. . marcha con los suyos, el auténtico PP . La misma semana que dejan el barco por diferentes razones Mayor Oreja (en contra política antiterrorista ) Vidal Quadras ( en contra de la política antiCatalunya ) , el consejero de sanidad madrileño Lasquetty ( en contra de la política antiprivatitzación sanitaria marcada por la Justicia ) , la misma semana que Aznar marcha a Filipinas por no reunirse en el cónclave popular de Valladolid ( marcha por ser anti Rajoy directamente) ….. Pues eso , Pedro J. marcha con los suyos, según apuntan algunos en la capital . Como decía ayer en un tuit como vuelvan todos juntos …. Temblad. En este punto no me olvido que ya se fue otro emblema del PP más duro : Esperanza Aguirre , la ex presidenta madrileña que comparte políticas e ideas con todos los ” desertores ” y más bien pocas con la actual dirección .

y 3- La versión oficial quizás dirá que Pedro J. . marcha por problemas económicos del diario . Es cierto . El Mundo como toda la prensa escrita y audiovisual está en quiebra técnica . En el caso del diario de Ramírez los principales accionistas , unos italianos , hartos de perder pasta y sólo tener disgustos en forma de reproches y ninguna ayuda económica del gobierno , la oposición, la Corona y tantos enemigos del diario. No me malinterpretéis . Pedro J. . no es un Robin Hood en lucha por la verdad y la libertad . Él es un artista con buen instinto asesino , pocos escrúpulos , mucha visión de la noticia y ningún amigo : un periodista casi perfecto. Y hace unos años él puso de moda que su noticia , fuera la que fuera y aunque sonara a mentira , estaba contrastada con sus fuentes , que declaraba secretas y por tanto cerraba un círculo perfecto . Noticia contrastada por fuentes secretas y por tanto noticia indemostrable , pero él salvaba el culo ante los jueces ( con perdón ) .

Pero ahora todo eso se le ha vuelto en contra y los que hasta ahora le apoyaban , han decidido dejarlo caer .

No se preocupen , Pedro J. . cae sobre blando . Está casado con la diseñadora y aristócrata Ágata Ruiz de la Prada , mujer de tanto mal gusto estético como de cartera llena de billetes . Y ella le apoyará como ya lo hizo cuando se hizo público un vídeo ignominioso donde el periodista se desabrochaba los tirantes y voluntariamente hacía caer sus pantalones delante de una prostituta llamada Exuperancia Rapu Muebake . Un vídeo ignominioso que nunca debería haber visto la luz pero que muchos de los enemigos de Pedro J. . aprovecharon para decir que aquel que no respeta las intimidades ni las reglas ahora bebía de su propia medicina .

No se preocupen , Pedro J. . cae sobre blando . Dicen en la Villa y Corte que cobrará una indemnización que puede estar alrededor de 20 millones de euros ( y el diario pasando penurias )

No se preocupen, Pedro J. . seguirá siendo una voz que se sentirá , una cara que se verá , una presencia que continuará dando miedo a muchos y a muchas de sus amigos y de sus enemigos .

Yo no sufro por el periodista que hizo dimitir el ministro del Interior José Luis Corcuera por la Ley de Seguridad Ciudadana . no sufro por el periodista siempre invitado ( aunque sea de consorte ) a bodas Reales o de hijas de Aznar , no sufro por el periodista amigo del todopoderoso Rodrigo Rato, no sufro por un periodista que ha hecho pulsos a presidentes de gobierno , ministros y secretarios de Estado ( y los gana a menudo) no sufro por el periodista que con formas suaves y agradables destripa a  enemigos , no sufro por el periodista que hizo que algunos de sus redactores se acogieran a cláusulas de conciencia para no firmar según qué informaciones , no sufro por el periodista que con su actitud exigente hizo que muchos periodistas dejaran El Mundo, no sufro por el periodfista que levanta imperios informativos de la nada …. Yo sufro por muchos compañeros que sin Pedro J. . también pierden a su mejor aliado y quizás acaben perdiendo su trabajo con el cierre del periódico.

Suerte a todos .

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s