@Catalunya Ràdio, l’últim cop

Imagen

(versió en català i en castellà)

El govern espanyol, el govern de Mariano Rajoy, el govern del Partit Popular ha ordenat emmudir un mitjà de comunicació. Ha ordenat emmudir un mitjà de comunicació en català, Catalunya Ràdio, l’emissora que fa vint anys, vint, que es podia sentir, escoltar, assaborir al País Valencià, (Comunitat Valenciana o València o el Levante, per no ferir cap susceptibilitat absurda), una part insubstituïble d’un tot històric, cultural, lingüístic, social i econòmic.
Però ara un grup de polítics vol trencar aquesta cadena. Els fills del Borbó Felip V, el fills dels què van voler castellanitzar València des del segle XVIII, els fills dels que van annexionar Utiel i Requena per fer manxega a València, ara aquests fills de la homogeneïtat espanyola volen esborrar qualsevol empremta cultural que soni diferent de la seva. Madrid, o millor dit un grup de polítics de baixa estofa de la cort madrilenya amb la col·laboració de senyors valencians que es volen dir Campos en comptes de Camps, Cuesta en comptes de Costa, o Bárbara en comptes de Barberà s’han plantat i diuen que a València s’ha acabat parlar, sentir, pensar en res que no sigui el castellà. I per justificar-ho parlen de legalitats i tecnicismes. Ara em ve al cap aquelles paraules d’un ministre d’educació (si, amb minúscula) d’espanyolitzar nens.
Primer van apagar les emissions de TV3, després van tancar Radio Televisió Valenciana, Canal9 (diuen que per raons econòmiques. Mentida. Fa dos mesos que la ràdio i la tele no emeten, però els seus treballadors continuen cobrant mentre són a casa seva). I ara toca Catalunya Ràdio.
València té un càncer: bona part dels seus polítics. La corrupció en tots els esglaons de les seves administracions ja és metàstasi. La poca vergonya d’ aquests capitostos s’ha demostrat en la seva gestió econòmica desastrosa, en els seus projectes urbanístics i polítics nefastos, en la ruïna que han suposat qualsevol de les seves iniciatives. I ara aquests xixarel·los volen acabar amb tot el que els soni diferent políticament o culturalment o lingüísticament.
Aquests senyors han fotut un ventallot a bona part de la seva població, quan potser volien fotre-li directament als catalans. Porten un bon currículum: ja li han fotut un ventallot a aquells que pensen diferent d’ells, a aquells que demanen escolarització en català o valencià, a aquells que es queixen per un accident de metro amb 43 morts i sense responsables, a aquells que demanen mantenir un barri com El Cabanyal lluny de l’especulació… Han fotut un ventallot a tants i tants!!
Aquests senyors, fills d’altres senyors del segle XVIII, han fet arribar les manxegues Requena i Utiel fins a la sorra de La Malva-rosa, estan convertint València en la platja de Madrid, volen que l’estació de Joaquín Sorolla sigui l’abaixador d’Atocha. Ànim valencians!!

VERSIÓ EN CASTELLÀ

El gobierno español , el gobierno de Mariano Rajoy , el gobierno del Partido Popular ha ordenado enmudecer un medio de comunicación . Ha ordenado enmudecer un medio de comunicación en catalán , Cataluña Radio, la emisora ​​que hace veinte años , veinte , que se podía sentir, escuchar, saborear en Valencia, ( Comunidad Valenciana o Valencia o el Levante , para no herir ninguna susceptibilidad absurda ) , una parte insustituible de un todo histórico , cultural , lingüístico , social y económico .
Pero ahora un grupo de políticos quiere romper esta cadena . Los hijos del Borbón Felipe V , los hijos de los que quisieron castellanizar  Valencia desde el siglo XVIII, los hijos de los que anexionaron Utiel y Requena para hacer manchega a Valencia, ahora estos hijos de la homogeneidad española quieren borrar cualquier huella cultural que suene diferente de la suya . Madrid, o mejor dicho un grupo de políticos de baja estofa de la corte madrileña con la colaboración de los señores valencianos que quieren llamarse  Campos en vez de Camps , Cuesta en vez de Costa , o Bárbara en vez de Barberá se han plantado y dicen que en Valencia se ha acabado hablar , sentir, pensar en nada que no sea el castellano y para justificarse hablans de legalidades y tecnicísmos. Ahora me acuerdo de esa frase de un ministro de educación (si, en minúscula) de españolizar a niños…
Primero apagaron las emisiones de TV3 , después cerraron Radio Televisión Valenciana , Canal9 ( dicen que por razones económicas . Mentira . Hace dos meses que la radio y la tele no emiten , pero sus trabajadores siguen cobrando mientras están en su casa ) . Y ahora toca Catalunya Radio .
Valencia tiene un cáncer : buena parte de sus políticos . La corrupción en todos los escalones de sus administraciones ya es metástasis. La poca vergüenza de estos señores se ha demostrado en su gestión económica desastrosa , en sus proyectos urbanísticos y políticos nefastos , en la ruina que han supuesto cualquiera de sus iniciativas . Y ahora estos botarates quieren acabar con todo lo que les suene diferente políticamente o culturalmente o lingüísticamente .
Estos señores han metido un bofetón a buena parte de su población , a la que piensa diferente de ellos , a la que piden escolarización en catalán o valenciano , a los que se quejan por un accidente de metro con 43 muertos y sin responsables , a aquellos que piden mantener un barrio como El Cabanyal lejos de la especulación … Han metido un bofetón a tantos !
Estos señores , hijos de otros señores del siglo XVIII , han hecho llegar a las manchegas Requena y Utiel hasta la arena de La Malvarrosa , están convirtiendo Valencia en la playa de Madrid , quieren que la estación de Joaquín Sorolla sea el apeadero de Atocha . Ánimo valencianos !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s