Canal 9, el monstre que mor a mans del seu amo.

Ho escric en calent. Fa només unes hores que ha passat, que s’ha tancat un mitjà de comunicació, que s’ha apagat una veu. I en un estat que s’autodenomina democràtic.

Els governants del País Valencià han tancat Canal 9. Ho han fet “per les braves”, amb la policia i amb un manament judicial que ordena desallotjar les seves  instal.lacions “de manera voluntària o per la força”. Fent fora els 1.800 treballadors de la Ràdio i la Televisió pública i autonòmica valenciana i deixant fora d’òrbita els milers que vivien gràcies a elles: els treballadors de productores de televisió, empreses de serveis, restaurants, hotels, els veins de Burjassot…

I deixen a tots els valencians, a aquells que veien i escoltaven Radio Televisió Valenciana i a aquells que no ho feien, sense la possibilitat de tenir uns mitjans de comunicació propis, públics i en català. Tot un incompliment legal recollit a l’Estatut d’autonomia. Ara a València, Castelló i Alacant només es veurà i se sentirà radio i televisió en castellà. On són els defensors del bilingüísme???

Alberto Fabra, president de la Comunitat, passarà a la història com el responsable d’apagar l’interruptor, el responsable de silenciar una veu, més enllà d’haver estat una veu parcial, partidista i gens neutral, al servei dels despatxos de la Generalitat valenciana, al servei del Partit Popular. Potser algún dia, potser aviat els valencians li faran veure que una decisió d’aquestes característiques no surt de franc i cal pagar factura a les urnes.

Diu Fabra que “es una decisió lamentable” però que ha de prioritzar. Prefereixo tancar una tele que hospitals”. Ho diu quan ha acomiadat  o no ha renovat contractes a metges, infermeres, mestres, funcionaris públics (i ho continuarà fent). I ara tanca aquella televisió i aquella radio que ell i sobretot “els seus” van prostituir fins a rebentar.

Perque els antecessors de Fabra: Eduardo Zaplana, José Luis Olivas o  Francisco Camps (el dels trajes) van convertir la RTVV en la seva joguina. Van contractar periodistes i amics per fer una redacció d’informatius paral.lela, mansa i amiga, arreconant tot vestigi de l’època del Partit Socialista. Van multiplicar el deute fins l’infinit. Van usar-la pels seus interessos polítics, silenciant allò i  a aquells que els feien ombra. I és clar, els valencians li van donar l’esquena, reduint l’audiència a registres de televisió de barri.

RTVV va formar part dels malbarataments econòmics que han enfonsat el País Valencià: els viatges del Papa, la Fòrmula 1, La Copa Amèrica, el Parc de les Arts i les Ciències, els regals a propis i estranys….en definitiva tot el que se sap i no se sap al bressol de la Trama Gürtel. Tot allò que es feia a costa de les arques públiques, emparat per les majories absolutes dels que han manat durant tans anys…..

Els governants valencians van crear un monstre car i volmitiu, el monstre de Tómbola, el de les pelis de l’Espanya “del destape” i l’Espanya flamenca, el dels Telenotícies que silenciaven accidents com el del Metro de València amb 43 morts i lloaven els seus capitostos polítics, el monstre que arreconava el català en favor del castellà, el que preferia la mentida a veritats incòmodes…..

Però no ens equivoquem, Canal 9 no es tanca per raons econòmiques. És per raons polítiques. Aquell monstre que van crear ja els fa nosa. Els fa nosa allò que se’ls pot tornar en contra, allò que potser ja no poden controlar, allò que pot recordar-los al català i als catalans, encara que sigui de forma remota. Els fa nosa allò que els sembla diferent a ells.

 Els Fabra, els Camps, els Zaplana i els Barberà ens deixen sense Televisió i sense Ràdio en català al País Valencià. Potser la RTVV tornarà però haurà de ser sense ells.

Imagen

Lo escribo en caliente . Hace sólo unas horas que ha pasado, que se ha cerrado un medio de comunicación, que se ha apagado una voz . Y en un estado que se autodenomina democrático .

Los gobernantes del País Valenciano han cerrado Canal 9 . Lo han hecho “por las bravas” , con la policía y con un mandato judicial que ordena desalojar sus instalaciones “de manera voluntaria o por la fuerza” . Echando a los 1.800 trabajadores de la Radio y la Televisión pública y autonómica valenciana y dejando fuera de órbita a los miles que vivían gracias a ellas : los trabajadores de productoras de televisión , empresas de servicios , restaurantes , hoteles, los vecinos de Burjassot .. ..

Y dejan a todos los valencianos , a los que veían y escuchaban Radio Televisió Valenciana y aquellos que no lo hacían , sin la posibilidad de tener unos medios de comunicación propios , públicos y en catalán . Todo un incumplimiento legal recogido en el Estatut de autonomía. Ahora en Valencia, Castellón y Alicante sólo se verá radio y televisión en español . ¿Dónde están los defensores del bilingüismo ? ? ?

Alberto Fabra , presidente de la Comunidad , pasará a la historia como el responsable de apagar el interruptor , el responsable de silenciar una voz , más allá de haber sido una voz parcial , partidista y nada neutral , al servicio de los despachos de la Generalitat valenciana, al servicio del PP . Tal vez algún día , quizá pronto los valencianos le harán ver que una decisión de estas características no sale gratis y hay que pagar factura en las urnas .
Dice Fabra que ” es una decisión lamentable ” pero que debe priorizar . “Prefiero cerrar una tele que hospitales” . Lo dice cuando ha despedido o no ha renovado contratos a médicos , enfermeras , maestros , funcionarios públicos ( y lo seguirá haciendo ) . Y ahora cierra esa televisión y aquella radio que él y sobre todo ” sus” prostituyeron hasta reventar .
Porque los antecesores de Fabra : Eduardo Zaplana , José Luis Olivas o Francisco Camps ( el de los trajes ) ​​convirtieron la RTVV en su juguete . Contrataron periodistas y amigos para hacer una redacción de informativos paralela, mansa y amiga , arreconant todo vestigio de la época del Partido Socialista . Multiplicaron la deuda hasta el infinito . Van usarla por sus intereses políticos , silenciando lo ya aquellos que les hacían sombra y los valencianos le dieron la espalda , reduciendo la audiencia a registros de televisión de barrio .

RTVV formó parte de los despilfarros económicos que han hundido el Valencia : los viajes del Papa , la Fórmula 1 , La Copa América , el Parque de las Artes y las Ciencias , los regalos a propios y extraños …. en definitiva todo lo que se sabe y no se sabe en la cuna de la Trama Gürtel . Todo lo que se hacía a costa de las arcas públicas , amparado por las mayorías absolutas de los que han mandado durante tantos años …..

Los gobernantes valencianos crearon un monstruo caro y volmitivo, el monstruo de Tómbola , el de los Telenotícies que silenciaban accidentes como el del Metro de Valencia con 43 muertos y alababan sus cabecillas políticos, lo que arrinconaban el catalán en favor del castellano , el que prefería la mentira a verdades incómodas …..

Pero no nos equivoquemos , Canal 9 no se cierra por razones económicas . Es por razones políticas . Aquel monstruo que crearon ya les molesta . Les estorba lo que se les puede volver en contra , lo que quizás ya no pueden controlar , lo que puede recordarles al catalán y a los catalanes , aunque sea de forma remota . Les estorba lo que les parece diferente a ellos .

Los Fabra , los Camps, los Zapalana y Barberá nos dejan sin Televisión y sin Radio en catalán en el País Valenciano . Quizás la RTVV volverá pero deberá ser sin ellos .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s