Aznar vol empresonar Mas

José María Aznar López és un president del govern espanyol. Manté aquest tractament de “president” com a deferència per haver dirigit Espanya (ell, 8 anys), tal com passa amb els seus predecessors i successors; Adolfo Suárez, Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero. I de la mateixa manera que conserva aquest càrrec honorífic hauria de conservar també algunes de les característiques d’un president, la principal: ser un Home d’Estat, una figura que es mantingués en la mesura del possible per sobre de les cuites polítiques i que amb el seu exemple i les seves declaracions signifiqués un referent per bona part de la societat.

Avui mateix ha dit que Artur Mas, el president de la Generalitat de Catalunya, cometrà una il.legalitat si convoca un referèndum pel Dret a Decidir i que davant d’aquest repte a Espanya, Mas hauria d’anar a la presó, i a més durant 5 anys. I per argumentar-ho apel.la a una llei feta sota el seu mandat i que va derogar el govern Zapatero.  Aiiii! Al president Aznar com li agradava fer lleis “ad hoc”. Quan li sorgia un problema, tirava d’una legislació feta “de pressa i corrent” que li servia de solució immediata.(Democràcia pura, Constitucionalisme furibund).

Amb això no vull dir que no fes coses bé en el seu mandat…el miracle econòmic, l’entrada d’Espanya a l’Euro o fins i tot saber pactar amb els nacionalistes que ara tan l’empipen (només ho va fer entre 1996 i 2000, amb majoria simple al Congrés. Entre 2000 i 2004, amb la majoria absoluta, ja no li va fer falta). Tampoc vull oblidar-me dels espectacles lamentables del Prestige, de la guerra de Perejil, de les inexistents armes de destrucció massiva a l’Iraq i la penosa foto de les Açores o de la patètica reacció davant dels atemptats de l’11 de març a Madrid.

Amb aquesta afirmació que desitja un Mas entre reixes (i els seus consellers? i els diputats del Parlament que vòlen el referèndum? i tots els catalans anònims de la cadena humana?), pel simple fet de donar veu i vot al Poble Català, Aznar aconsegueix, sota el meu punt de vista, com a mínim 3 coses:

1-Multiplicar el nombre d’independentistes entre els ciutadans de Catalunya.

2-Fer parar atenció als socis de la Unió Europea. A Espanya una frase amenaçadora com aquesta contra un president elegit democràticament a les urnes no es produïa des del cop d’Estat de Franco i l’afusellament del president Lluis Companys. Aquest llenguatge bel.licista no s’ha de consentir al cor d’Europa. No pas ara, en ple segle XXI

i 3-Aznar continuarà conservant el tractament de Presidente, però per mi queda desqüalificat com a Home d’Estat i com a referent per bona part de la societat. Si més no, de la societat democràtica.

Imagen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s